Fotograf Kyrre Lien sammen med sin utstilling på Youngstorget i Oslo.
Fotograf Kyrre Lien sammen med sin utstilling på Youngstorget i Oslo.

Videoreportasje:

Kyrre Lien portretterte nettroll i Europa, Russland og USA. Selv har han blitt drapstruet flere ganger og kalt landsforræder etter prosjektet

Den anerkjente fotografen Kyrre Lien har reist land og strand for å snakke med de som debatterer på nettet og har nå klar en utstilling. Men ikke alle tilbakemeldingene har vært spesielt hyggelige, innrømmer fotografen.

Publisert

I 2015 ble vi kjent med Kyrre Liens «Nettkrigerne» der han portretterte 15 nordmenn som kommenterer mye på nettet.

Nå har han tatt prosjektet ut i verden og der han har møtt 25 nettkrigere fra Europa, Russland og USA. Dette prosjektet ble publisert av både VG og The Guardian.

Reaksjonene har ikke bare vært positive, innrømmer Lien:

– Det er selvfølgelig noen som er uenig med prosjektet og tenker at dette er nok en venstrevridd media-idiot. De aller fleste har tatt det ganske bra, men jeg har blitt kalt landsforræder og mottatt min del drapstrusler, men det aller meste er ganske harmløst, sier han til Medier24.

Fotografen viser oss rundt på utstillingen som viser alt fra Trump-tilhengere til likestillings- og klimaaktivister.

– Hva har du lært av prosjektet?

– Jeg har lært at de er ganske vanlige, har jobb og familie og er kanskje ikke så fryktinngytende og stereotypiske som man kanskje har et inntrykk av at nettkrigere er.

Men:

– Når jeg treffer dem for første gang, er mange av dem ganske hyggelig og inviterer på kaffe og te, helt til man begynner å diskutere politikk: Da slår de på en bryter og blir nesten en annen person.

– Hva kan journalister lære?

– Jeg tror det viktig at vi i større grad evner å lytte til de stemmene vi kanskje ikke er enige i. Jeg tror vi tidvis er flinke til å finne holdninger og ytringer vi er enige i, som er på venstresiden kanskje, og det viser hele Trump-bølgen og Brexit at vi kanskje burde evne å høre på disse også, avslutter han.

Se hele TV-intervjuet og få en omvisning av prosjektet:

Direkte med fotograf Kyrre Lien ved utstillingen 'The Internet Warriors'

Posted by Medier24 on Wednesday, March 15, 2017

Powered by Labrador CMS