– Uten at vi har tallene, vet vi at det er for få kvinnelige kilder i bladet, i forhold til kjønnsfordelingen i politiet, skriver Erik Inderhaug i Politiforum.
– Uten at vi har tallene, vet vi at det er for få kvinnelige kilder i bladet, i forhold til kjønnsfordelingen i politiet, skriver Erik Inderhaug i Politiforum.

Kun kvinner i 8. mars-utgaven til Politiforum

– Dette er en liten gimmick for oss, men også en bevisstgjøring, skriver utgavesjef Erik Inderhaug.

Publisert

Politiforum kommer med ny utgave i dag, og i anledning kvinnedagen har de valgt å kun  bruke kvinnelige kilder i avisene. 

I en epost skriver utgavesjef Erik Inderhaug at: 

- Alle de totalt 17 intervjuobjektene kvinner.

- Alle faste spalter, debattinnlegg, kronikk, etc. skrevet av kvinner.

- Alle personer som er avbildet med synlige ansikter, kvinner. 

Det finnes imidlertid ett unntak, ifølge han selv: Portrettet av Indrehaug i kolofonen. 

– Totalt 33 kvinneansikter er avbildet. Noen menn er også med på bildene, men uten synlige ansikter, skriver han. 

 Han sier også at dette er gjort veldig bevisst som en gimmick, men er også ment å være en ansvarliggjøring av både leserne og redaksjonen. 

– Dette er en liten gimmick for oss, men også en bevisstgjøring – uten at vi har tallene, vet vi at det er for få kvinnelige kilder i bladet, i forhold til kjønnsfordelingen i politiet. Derfor jobbet vi denne gangen for å kun ha gode, kvinnelige kilder til sakene våre. Med vekt på gode, for det er viktig å understreke at vi ikke plukket dem ut bare fordi de er kvinner – de måtte være gode kilder til sakene våre, sier han i eposten. 

Powered by Labrador CMS