Med avisen Kvinesdal24 vil man komme tettere og bygda og innbyggerne, forteller redaktør Sveinung W. Jensen. Bilde gjengitt med tillatelse.
Med avisen Kvinesdal24 vil man komme tettere og bygda og innbyggerne, forteller redaktør Sveinung W. Jensen. Bilde gjengitt med tillatelse.

Lister24 satser superlokalt og lanserer nettstedet Kvinesdal24: – De fortjener sin egen lokalavis

– Målet er å lage en fullverdig avis for Kvinesdal og være det nettstedet som kvindølene går til for å lese nyheter, sier redaktør Sveinung W. Jensen.

Publisert

I går gikk den superlokale nettavisen Kvinesdal24 på lufta. Avisen eies og drives av gjengen av Lister24 og redaktør Jensen.

Kvinesdal er en kommune i Vest-Agder med vel 5 800 innbyggere.

Redaktøren forklarer til sin egen nettside at de kommer til å satse tungt på den nye avisa.

Slik ser den nye nettavisen Kvinesdal24 ut.
Slik ser den nye nettavisen Kvinesdal24 ut.

– Vi har satset nokså tungt i Kvinesdal i flere år allerede, og får veldig gode tilbakemeldinger på det vi lager. Men det har ikke vært like lett å få kvindølene til å betale for innholdet. Når vi nå samler alt Kvinesdal-stoffet i en egen avis, håper vi at terskelen for å abonnere skal bli lavere, forteller redaktør Sveinung W. Jensen til Lister24.

Kvinesdal24 finansieres gjennom brukerbetaling og annonser. Og det blir satt to journalister (en på heltid) og en markedskonsulent til å jobbe med prosjektet.

Målet er å komme tettere på bygda med en lokalavis som innbyggerne kjenner eierskap til, sier redaktør Sveinung W. Jensen:

– Kvinesdal fortjener sin egen lokalavis, som både kan være et nyhetssted og en identitetsskaper. Men skal vi lykkes, er vi helt avhengige av å få kvindølene med på laget. Jeg håper at flest mulig vil kjenne et eierskap til den nye avisen og bidra med innhold der det trengs. Så skal vi gjøre vårt for at avisen blir best mulig, forteller han til Lister24.

Powered by Labrador CMS