Kvikkas-sjef Stig Kleive: «Det var som å stå i en krig, og være konstant under angrep. Jeg har følt meg som en brunsnegle»

– Vi fikk juling. Hver eneste dag, sier Kvikkas-sjefen om stormen rundt lørdagsdistribusjonen for et drøyt år siden.

Publisert

For den som husker årsskiftet 2016/17 i avis-Norge, handlet det mye om lørdagsdistribusjon av aviser. Posten sluttet med vanlig postombæring, men for områder uten egne avisbud, skulle Samferdselsdepartementet sørge for at det var et tilbud.

Det anbudet vant det da lille Ålesund-selskapet Kvikkas - og starten på oppdraget ble flere uker med storm, manglende levering og knallhard kritikk.

Denne uka snakket selskapets sjef Stig Kleive om jobben på en konferanse i Ålesund, melder Sunnmørsposten. Han sa blant annet:

– Hvis stormen rundt levering av lørdagsavisene kan sammenlignes med en hockeykamp, så var Kvikkas selve pucken. Vi fikk juling. Hver eneste dag.

– Det var som å stå i en krig, og være konstant under angrep. Jeg har følt meg som en brunsnegl, og har vel vært omtalt i de fleste norske aviser.

- Samtidig jobbet alle våre ansatte dag og natt for å levere. Det visste vi var den eneste måten å komme gjennom stormen på, sa Kleive.

Ifølge Sunnmørsposten erkjente Kleive at de hadde noen IT-problemer, og slet med bud som sluttet. Han hadde også undervurdert den politiske slagsiden i kampen.

Men nå går det så meget bedre, mener han. Til hele landet:

– Vi leverer aviser i de mest grisgrendte strøkene i landet. Nå vet jeg at «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu» kan gå i evigheter. Folk bor på de utroligste plasser, og dit vil de ha avisa.

 

Powered by Labrador CMS