Kvikkas kjøper Norpost-boet. Liten mygg overtar selskap med 800 ansatte

- De operer i et interessant marked. Og vi kan opprettholde våre forpliktelser, sier Stig Kleive.

Publisert

Daglig leder Stig Kleive Ålesund-firmaet Kvikkas bekrefter til Medier24 fredag formiddag at selskapet nå er i sluttfasen med å kjøpe konkursboet etter Norpost, som begjærte oppbud tidligere denne uka. 

Norpost har vært underleverandør for Kvikkas sin lørdagsdistribusjon av aviser, og dermed sørger Ålesund-selskapet for å videreføre dette i egen regi. 

Det var Journalisten som først omtalte nyheten fredag formiddag, med bekreftelse fra bostyrer Stine Snertingdalen på at en overtakelse var nært forestående.

- Vi er helt i sluttfasen av dette, og det ser ut som vi kommer i mål med en avtale. Vi vil sende ut en melding når alt er klart, sier Kleive til Medier24 fredag. 

- Hvorfor gjør dere dette?

- Vi gjør det av flere grunner. De opererer i et interessant marked innenfor distribusjon. Og så kan vi opprettholde våre forpliktelser overfor våre kunder på lørdagsdistribusjonen, sier Kleive. 

Liten mygg kjøper stort selskap

Det er en mygg som nå overtar et stort selskap. Mens Kvikkas ifølge Proff.no har 12 ansatte og omsatte i 2015 for 46 millioner kroner, hadde Norpost ved konkursen nærmere 800 ansatte. Norpost-konsernet omsatte i 2015 for nær 300 millioner kroner. 

Norpost sin leveranse til Kvikkas har vært en liten del av virksomheten; selskapet har også stor virksomhet på distribusjon av pakker og fra 2017 også brevpost. Det er imidlertid satsingen på den siste som ikke har lyktes, og investeringene her som ble for dyre for selskapet å bære. 

- Skal dere viderføre all virksomhet med alle ansatte?

- Vi tar over store deler av de ansatte. Om vi opprettholder all virksomhet er ikke helt klart ennå, sier Kleive. 

- Her må vi huske at det er 48 timer siden konkursen. Det er fortsatt mye som er uavklart, understreker han. 

Dere er et lite selskap som nå kjøper restene av et mye større. Har dere muskler til dette?

- Ja, det har vi, svarer Kleive. 

Powered by Labrador CMS