Et utvalg norske lokalaviser.
Et utvalg norske lokalaviser.

Tirsdag begjærte Norpost seg selv konkurs. Det får også konsekvenser for Kvikkas og tusenvis av lørdagsaviser

Norpost har vært underleverandør for Kvikkas sin lørdagsdistribusjon, og situasjonen var onsdag kveld uavklart: - Vi har ikke full oversikt, men målet er selvsagt at avisene skal ut på lørdag, sier Stig Kleive.

Publisert

Selskapet Norpost, som distribuerer post, reklame og trykksaker, har begjært oppbud tirsdag.

Administrerende direktør Geir Trygve Feltstykket sier til NRK at selskapet ikke hadde noe annet valg.

Det kan få konsekvenser for rundt 100.000 lørdagsaviser, som siden i fjor høst har vært distribuert av Kvikkas til områder uten egne avisbud - med Norpost som underleverandør. Unntaket er de nordligste fylkene, hvor andre leverandører har ansvaret.

- Akkurat nå har vi ikke hundre prosent oversikt over hva dette betyr for oss. Det er ikke så mye jeg kan si annet enn at dette er trist for Norpost, ansatte og aksjonærer.

- Selskapet har vært en god samarbeidspartner for oss siden i fjorsier daglig leder Stig Kleive i Ålesund-firmaet Kvikkas til Medier24 onsdag kveld. 

Han er imidlertid klar på en ting: 

- Vi har «trykket på knappen» for vår beredskapsplan, og målet er selvsagt at avisene skal ut som vanlig lørdag. 

 

Jobber for videre drift

Kleive hadde onsdag kveld ikke helt oversikt over situasjonen, men ifølge NRK og Norpost-direktør Geir Trygve Feltstykket skal bostyrer ha  gitt beskjed om å fortsette driften som vanlig, og man vil prøve å få til en virksomhetsoverdragelse uten driftsstans.

Norpost forsøkte i fjor å ta opp konkurransen med Posten etter at postmarkedet ble liberalisert.

Men strategien lyktes ikke og selskapet måtte si opp 500 ansatte og pådro seg gjeld. Selskapet har hovedkontor i Oslo og 20 regionkontorer.

 

- Det har gått seg til

Dette kommer naturlig nok på et dårlig tidspunkt for Kvikkas, som etter mye trøbbel med lørdagsdistribusjonen på slutten av 2016 nå har fått mer kontroll på situasjonen, ifølge Kleive: 

- Det har gått seg til nå. De siste rapportene tror jeg var på 240 klager. Det er selvsagt ikke bra med noen klager, men det er noe helt annet enn de problemene vi startet med, sier han. 

Powered by Labrador CMS