Viaplay Group på Hasle logo

Viaplay fortsetter i underskudd: Varsler flere endringer

Fremskynder tiltak mot kontodeling og piratkopiering.

Publisert Sist oppdatert

Saken oppdateres.

Torsdag la Viaplay frem tallene for andre kvartal i 2024. Tallene viser at nedgangen til mediekonsernet fortsetter. 

Selskapet endte kvartalet med et resultat på -120 millioner svenske kroner.

Inntektene falt til 4,4 milliarder kroner, fra 4,5 milliarder i samme kvartal i fjor. 

Viaplay mister også fremdeles abonnenter, og hadde i andre kvartal 4,7 millioner abonnenter, en nedgang på nesten fem prosent. 

CEO Jørgen Madsen Lindemann skriver i rapporten at arbeidet med å retransformere Viaplay Group går fremover, og at det vil komme flere endringer. 

– Vi lanserer nye, forbedrede og mer relevante produkter, snakker med partnerne våre om hvordan vi best kan tjene penger på innholdet vårt, og redusere kostnadene på alle områder. Disse endringene er nødvendige for at vi skal levere konkurransedyktige produkter til våre kunder og partnere, og for å nå våre langsiktige mål om å levere lønnsom vekst, generere positiv kontantstrøm og skape aksjonærverdier, sier Madsen Lindemann. 

Han påpeker også at selskapet fremdeles sliter med piratstrømming og kontodeling, at de fremskynder tiltak for å motvirke det. 

– Vi jobber direkte med våre abonnenter, og tett med våre B2B distribusjonspartnere, for å minimere kontodeling utenfor hjemmet, ved å begrense antall samtidige strømmer som er mulig på Viaplay, slik at vi kan konvertere flere kontodelere til betalende abonnenter. 

Madsen Lindemann legger til at de forventer at kundene «spiller rettferdig» i den forbindelse, og forholder seg til det. 

– Sammen med våre bransjekolleger lanserte vi også en antipiratkampanje i Sverige, med flere land som følger.

Så langt i år er konsernet i pluss. Det skyldes blant annet en engangseffekt på 1,1 milliard kroner, som kommer fra redningspakken fra de største eierne. 

Det var i februar Viaplay ble reddet av eierne, fikk de inn 3,6 milliarder svenske kroner i en rettet emisjon, hvor det ble generert nye aksjer. 

Det er nå et år siden siden i Viaplay ble kjent. i mai gikk konsernsjef Anders Jensen av på dagen, og Madsen Lindemann tok over. Andre kvartal i 2023 var resultatet blodig. Samtidig som konsernet la frem tallene, meldte de at de skulle kutte 25 prosent av de ansatte. 

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS