Per Magne Tveiten, konsernsjef i Mentor Medier.
Per Magne Tveiten, konsernsjef i Mentor Medier.

Halvering av resultatet for Mentor Medier

Konsernet peker på negativ utvikling i finansmarkedet som en av hovedgrunnene til nedgangen.

Publisert Sist oppdatert

I forrige uke la konsernet Mentor Medier, som står bak avisene Vårt Land, Dagsavisen, Morgenbladet og Klar Tale i Norge, fram sin første kvartalsrapport for 2022.

Den viser en nedgang i resultat fra 5.7 millioner kroner i første kvartal i fjor til 2 millioner i år.

– Konsernet har en netto finanskostnad på -2 millioner kroner i 1. kvartal 2022, 3,5 millioner kroner svakere enn samme periode i 2021. Dette har sammenheng med en negativ utvikling i finansmarkedet siste kvartal. Resultat før skatt er på 3,3 millioner kroner, 3,8 millioner svakere enn samme perioden i 2021. Endringen kan først og fremst forklares med nedgangen på finansposter, mens driftsresultatet er stabilt, skriver styret i sin beretning.

Inntektene endte på 135,4 millioner kroner, ned fra 136,6 millioner i samme kvartal i fjor. Nedgangen skyldes avheding av forlagsvirksomheten både i Norge og Sverige, skriver styret.

EBITDA, altså inntjening før renter, skatt, avskrivninger og nedskrivninger, viser et resultat på 8.6 millioner kroner, en liten nedgang fra fjoråret som lå på 8.8 millioner kroner.

Inntektsført pressestøtte er også redusert. Selv om pressestøtte representerer en risikofaktor for konsernet, mener styret likevel at det er et viktig virkemiddel for å opprettholde et mediemangfold, og at støtten treffer godt.

Abonnementsinntektene er på 64.2 millioner kroner i første kvartal - en økning på 3.2 millioner kroner sammenlignet med fjorårets kvartal.

– Det er spesielt Morgenbladet som har hatt sterk vekst i perioden, skriver styret i sine hovedpunkter.

Ved utgangen av første kvartal har konsernet i overkant av 88.000 abonnenter - marginalt lavere enn samme tidspunkt i 2021.

– Men den rene digitale andelen har økt fra 30 prosent til 35 prosent i perioden, påpeker styret.

Powered by Labrador CMS