Håvard Holmefjord Lorentzen er Norges største skøytestjerne. De neste fire sesongene blir han å finne på NENT Groups kanaler.
Håvard Holmefjord Lorentzen er Norges største skøytestjerne. De neste fire sesongene blir han å finne på NENT Groups kanaler.

NRK mister nok en vinteridrett - TV 3 og Viaplay overtar skøytesporten

– Etter å ha sikret oss skirettighetene tidligere i år, er det selvsagt ekstra gøy å erverve ytterligere vintersportsrettigheter, sier NENT Group-direktør Vegard Drogseth.

Publisert

NENT Group har sikret seg rettighetene til å sende skøyter, kortbane og kunstløp de neste fire sesongene fra førstkommende høst.

Rettighetene innbefatter verdenscupen i skøyter, samt VM og EM, i tillegg til verdenscup og alle mesterskap i både kortbane og kunstløp. Oppkjøpet gjelder både for Norge, Sverige, Finland og Danmark.

– Ekstra gøy å erverve ytterligere vintersportsrettigheter

Konkurransene vil bli vist på NENT Groups strømmetjenester Viaplay og Viafree, samt betalingskanalene og fri-TV-kanalene som TV 3 og Viasat 4. 

Vegard Klubbenes Drogseth, administrerende direktør i NENT - Nordic Entertainment Group Norge.
Vegard Klubbenes Drogseth, administrerende direktør i NENT - Nordic Entertainment Group Norge.

De nye rettighetene følger i kjølvannet av oppkjøpet av rettighetene til å vise alpint og nordiske grener som ble gjort tidligere i år - en rettighet som etter det Medier24 kjenner til kostet mellom 1,7  til 2 milliarder kroner.

NENT sikret seg også tidligere i vår også rettighetene til å vise de neste fem VM i ishockey.

– Etter å ha sikret oss skirettighetene tidligere i år, er det selvsagt ekstra gøy å erverve ytterligere vintersportsrettigheter med kunstløp og skøyter – en idrettsgren med historiske røtter i Norge, sier administrerende direktør i NENT Group, Vegard Drogseth i en kommentar til Medier24.

NRKs sportsredaktør Egil Sundvor har ikke besvart Medier24s henvendelse torsdag morgen. Til VG sier han:

– Vi la inn det vi mente var et godt bud. At det ikke vant fram, må vi bare leve med, og understreker samtidig overfor VG at NRK ikke er bekymret. 

– Nok en milepæl for NENT Group

Også presidenten og CEO i NENT Group, Anders Jensen, fryder seg.

– Denne avtalen er nok en milepæl for NENT Group, når vi fortsetter å redefinere strømme- og TV-opplevelsen for sportstilhengere på tvers av Norden. Skøytesporten tiltrekker seg mange seere, og vil komplettere resten av vintersportsrettighetene vi nylig har sikret oss, sier Jensen i en pressemelding.

– Verdens raskeste og dyktigste skøyteløpere, tre ISU-konkurranser her i Norden, samt NENT Group sine produksjoner og kommentatorer i verdensklasse, betyr at våre seere har enda mer å se frem til i de neste fire sesongene, fortsetter Jensen.

NENT Group har kjøpt følgende fra 2019/20- til 2022/23-sesongen:

VM og EM på skøyter, hurtigløp
Verdenscup på skøyter, hurtigløp
VM og EM på skøyter, kortbaneløp
Verdenscup på skøyter, kortbaneløp
VM og EM i kunstløp
ISU Grand Prix, kunstløp
VM og EM i synkronisert kunstløp

NRK vil dermed kun ha skiskyting igjen av de tradisjonelle vintersportrettighetene på sin sendeplan, når alpint og de nordiske grenene forsvinner over til NENT i 2021. 

Powered by Labrador CMS