MediaPuls 195: Google har utviklet kunstig intelligens som lærer seg selv å bli ekspert på brettspill

Og Facebook tester ny nyhetsfeed - som virkelig kan forstyrre den organiske reachen.

Publisert

Facebook ruller nå ut en utforsker-seksjon globalt til alle brukere, og i denne får du en egen nyhetsfeed hvor du skal kunne finne innhold som normalt sett ikke vil havne i nyhetsfeeden din. I noen få andre land tester Facebook ut en feed hvor brukerne kun se poster fra venner i tillegg til promoterte poster fra Facebook-sider.

Podkasten The Daily fra The New York Times har nå passert 100 millioner nedlastinger på 9 måneder. MediaPuls savner at norske mediehus satser på podkaster og lyd. Her hjemme derimot går kranglingen mellom NRK og de øvrige mediehusene videre, og nå innrømmer selv NRK-sjefen at fremtiden ikke er lineær radio, men internett og mobil. 

Google-selskapet DeepMind har utviklet kunstig intelligens som har lært seg å bli ekspert på det eldgamle kinesiske brettspillet Go, og det på kun 3 dager. Den kunstige intelligensen i AlphaGo har utviklet seg fra at den tidligere lærte seg alle trekkene ved å spille tusenvis av spill med de beste menneskelige spillerne. Forskjellen nå er at AlphaGo nå lærer seg. Uten noen hjelp fra mennesker. Kun ved å spille selv millioner av ganger.

I sosiale medier siden sist, ser vi nærmere på;

  • Facebook kjøper SKAM
  • Ny rapport viser at unge svensker dropper Facebook
  • Snapchat øker ledelsen som tenåringens sosiale medier-favoritt
  • Medietilsynet vil ha 13-årsgrense for bruk av sosiale medier
  • Snapchat skal vise vinter-ol for norske brukere
  • LinkedIn lar deg dobbel-klikke for å like

Abonner og hør på MediaPuls via SoundCloudAcastTuneIn RadioStitcher RadioGoogle Play Music eller Apple Podkaster. Eventuelt via RSS-feed!

 

Nyttige lenker:

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, så kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på bit.ly/MediaInnspill.

Du finner Hans-Petter og Marius på HansPetter.info og Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på Apple Podkaster. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på Mediapuls.no.

Powered by Labrador CMS