Kulturminister Trine Skei Grande (V) under Nordiske mediedager i 2018.

Kulturminister Skei Grande (V) slapp nyhet på Nordiske mediedager: Utvider nullmomsen til fagpressen og tidsskrifter

Full jubel fra Fagpressen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Kulturminister Trine Skei Grande (V) åpnet Nordiske mediedager onsdag foran et fullspekket Media City Bergen (MCB). Og hun hadde en nyhet med seg i sekken fra Oslo:

Regjeringen utvider momsfritaket - til full jubel fra fagmediene. .

- Vi har gjennomført momsfritak for elektroniske medier, selv om vi ikke fikk en mikropromille av gjennomslag blant velgerne for det. Jeg er glad for at vi nå kan si at vi vil utvide den momsen til å gjelde alle tidsskrifter også digitalt, sa hun til full jubel. fra salen.

Administrerende direktør Per Brikt Olsen og nestleder Berit Nyman i Fagpressen reagerer med full jubel etter at kulturministeren kom med momsnyheter under Nordiske mediedager.

Skei Grande vil at endringen skal føre til at trykte medier som i dag har nullmoms på papir også får det på nett. Ministeren uttalte at de skal nå bruke tid på å finne ut hvordan det skal gjennomføres.

- Vi skal finne den lovmessige avgrensingen, så får vi fjernet en urettferdige forskjellsbehandlingen.

Nyheten får administrerende direktør Per Brikt Olsen i Fagpressen til å juble.

- Det er fantastisk gledelig at kulturministeren nå slår fast at det i revidert nasjonalbudsjett åpnes for at de fagtidsskrifter som i dag har momsfritak på papir - nå skal få det digitalt, sier han til Medier24.

Powered by Labrador CMS