Ny «TV 2-avtale» lyses ut: Regjeringen fjerner alle innholdskrav. Legger ingen penger på bordet

Lyser ut midlertidig avtale for tre år.

Publisert Sist oppdatert

Kulturdepartementet kunngjorde onsdag formiddag muligheten til å søke om status som «kommersiell allmennkringkaster».

- Avtalen vil inneholde krav om fortsatt nyhetsproduksjon med base i Bergen. Øvrige innholdskrav i dagens avtale blir fjernet. Avtalen vil gjelde for perioden 1. januar 2017 - 31. desember 2019, skriver departementet i en melding. 

- Regjeringen er opptatt av å sikre fortsatt mangfold av medier. Vi ønsker derfor å legge til rette for kommersiell allmennkringkasting i Norge. Vi trenger en levedyktig kommersiell allmennkringkaster i tillegg til NRK.

- Det er viktig for mediemangfoldet at vi har en kanal med hovedsete utenfor Oslo. Et mangfold av nyheter og nyhetsproduksjon er et avgjørende fundament for et velfungerende demokrati, sier kulturminister Linda Hofstad Helleland.

Kravene som er fjernet fra avtalen som nå lyses ut er blant annet krav om å bidra til å støtte norsk film- og tv-produksjon.

Det vil heller ikke bli stilt krav til barne- og ungdomssendinger og krav om både nynorsk og bokmål i sendingene.

- Endrede medievaner og endringene i mediemarkedet gjør at vi ikke lenger ønsker å stille de samme kravene for å sikre en kringkaster sendinger i kabelnettet, sier Hofstad Helleland.

Og for ordens skyld: Selv om dette gjerne kalles TV 2-avtalen, er det en åpen utlysning.

- Alle interesserte aktører er velkomne til å søke på avtalen. Frist for å søke på avtalen er satt til 4. august 2016, skriver departementet.

Den midlertidige utlysningen kommer som følge av Stortingets forlik tidligere i vår. Regjeringen har samtidig varslet en utlysning av permanent avtale senere.

Saken blir oppdatert.

Powered by Labrador CMS