Her overtar Linda Hofstad Helleland styringen av Kulturdepartementet

Fikk blomster, klem og nøkler fra Thorhild Widvey.

Publisert Sist oppdatert

Oslo (NTB-Dag Kjørholt): Kulturminister Thorhild Widvey (H) ønsket nye Høyre-krefter velkommen da hun tok imot regjeringens nye kulturminister og partikollega Linda Hofstad Helleland i sitt departement onsdag.

– Du er fremtidsrettet, en person som Høyre virkelig satser på. Du er nysgjerrig og flink til å få ut budskapet ditt. Her vet jeg at du er på hjemmebane. Dette faget kan du.

- Høyre satser på deg fordi vi vet at du vil ha en stor betydning for utformingen av Høyres politikk fremover, sa den avtroppende statsråden før hun ga sin arvtaker en god klem, en stor bukett roser og nøkkelkortet.

– Mye å fullføre

Hofstad Helleland (38) kvitterte med at hun tar over etter en statsråd som har lagt et godt grunnlag og satt i gang mye.

– Det er mye å fullføre etter Widvey, ikke minst innad i regjeringen. Flere stemmer i kulturen og større bredde tror jeg er bra. Jeg er selv fra provinsen. Derfor vet jeg at det foregår veldig mye godt kulturarbeid også utenfor Oslo, sa den nye statsråden.

Allerede onsdag kom det et signal om hva hun vil ta tak i – søndagsåpne butikker.

– Jeg tror det er viktig at vi får en avklaring i den saken. Jeg vil fortsette de gode samtalene som vi har hatt med våre venner i Stortinget. Jeg har en liten plan, sa hun hemmelighetsfullt.

Widvey snart 60 år

Widvey sa at det var en glede å få levere kortet til en ny Høyre-statsråd og kalte statsministeren for en politisk strateg som har plukket ut nye talenter som skal ta over og vinne valgene fremover.

Selv fyller hun 60 år 9. januar neste år.

Den siste pressemeldingen fra hennes departement med Thorhild Widvey som kulturminister kom onsdag morgen – den gjaldt den nye forskriften om insentivordningen for film- og serieproduksjoner som trer i kraft 1. januar neste år.

En ordning hun selv trakk fram som noe av det viktigste hun har fått til i sin periode som kulturminister.

Powered by Labrador CMS