Kulturminister Helleland lover stortingsmelding om kommersiell allmennkringkasting før jul

- Et verdifullt bidrag til det arbeidet vi jobber med, sier Linda Hofstad Helleland om Mediemangfoldsutvalgets «TV 2-rapport».

Publisert Sist oppdatert

- Nå har ikke jeg rukket å lest hele rapporten grundig, men de forslagene som fremmes er et verdifullt bidrag til det arbeidet som nå gjøres i Kulturdepartementet med å finne en løsning for en kommersiell allmennkringkasting.

Det sier kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) til Medier24 etter tirsdagens presentasjon av Mediemangfoldsutvalgets rapport.

I delutredningen går utvalget inn for at staten fortsatt bør finansiere kommersiell allmennkringkasting i Norge.

 

> LES MER og se presentasjonen her: Åmås-utvalget mener det er riktig med offentlig støtte til en kommersiell allmennkringkaster som TV 2 – men anbefaler en tidsbegrenset avtale

LES OGSÅ og hør vårt intervju med utvalgslederen: Knut Olav Åmås advarer mot å skreddersy en ny TV-avtale slik at bare TV 2 kan søke på den

 

 

- Hvorfor var det viktig å få denne rapporten nå?

- Vi har utredet saken lenge og jobber med den i departementet også. Men når vi først har et utvalg som sitter på mye kunnskap og kompetanse var det synd å ikke få et innspill fra dem, sier Hofstad Helleland.

Hun sier at rapporten nå tas med i det videre arbeid for å sikre et alternativ til NRK, og lover at regjeringen skal jobbe raskt:

- Vi skal legge fram en sak for Stortinget før jul i 2016.

TV: Se vårt intervju med kulturministeren

NÅ: Kulturminister Linda Hofstad Helleland kommenterer Mediemangfoldsutvalgets rapport om kommersiell allmennkringkasting.

Posted by Medier24.com on 18. oktober 2016

VIDEO / INTERVJU: Erik Waatland, Medier24 

BAKGRUNN:

TV 2 har siden 1992 hatt status som kommersiell allmennkringkaster. Det har gitt forpliktelser om hovedkontor i Bergen, daglige nyhetssendinger og andre krav til innhold.

Som motytelse har TV 2 fått en unik posisjon som allment distribuert TV-kanal. Denne posisjonen og «formidlingsplikten» har ikke lenger den samme verdien, med stadig bedre TV-distribusjon også for kommersielle konkurrenter som TV3 og TVNorge. 

Derfor har TV 2 - og et flertall på Stortinget - vært klare på at en ny avtale om status og forpliktelser som kommersiell allmennkringkaster også må inneholde en form for reell motytelse som kompenserer for merkostnadene ved krav til nyhetsproduksjon og hovedkontor utenfor Oslo (i Bergen).

Dette blir en avtale alle kan søke på, men det ligger i kortene at TV 2 trolig er den eneste reelle kandidaten. 

Powered by Labrador CMS