Redaktør i KRS, Marianne Drivdal
Redaktør i KRS, Marianne Drivdal

Stortingspolitiker raser etter KRS-overskrift: Avisen legger seg flat

Da avisen endret front-tittelen på en sak om stortingspolitiker Anja Ninasdotter Abusland (Sp) raste kommentarene inn. Nå har Abusland sendt klage til PFU. 

Publisert

Saken oppdateres.

Stortingsrepresentant Anja Ninasdotter Abusland (Sp) reagerte kraftig på en front-overskrift i avisen KRS om henne. Det skriver Dagbladet. 

Avisen hadde intervjuet Abusland om det å være småbarnsmor og politiker og at hun hadde foreldrepermisjon. 

Da saken først ble publisert i nettavisa, lå den på forsiden med tittelen «405 fraværsdager: - Det skal faktisk være mulig å være politiker og fortsatt få barn».

Men senere ble front-tittelen endret til «Har millionlønn-møter nesten aldri».

- Det er ikke bare drøyt, det er direkte misvisende. Den antyder at jeg ikke skulle ha rett på foreldrepenger på lik linje med alle andre, sier Abusland opprørt.

I tillegg kom det flere hetsende kommentarer på saken på Facebook. 

Selv om KRS har endret tittelen på front, stengt kommentarfeltet og åpnet saken for alle, har Abusland klaget inn avisa til Pressens faglige utvalg (PFU).

- Jeg vil sterkt beklage at vi spisset til tittelen sånn som vi gjorde. Det var en redaksjonell feilvurdering, sier KRS-redaktør Marianne Drivdal til Dagbladet.

Hun bekrefter at det kom et ras av kommentarer som de ikke fikk stoppet raskt nok, men at avisa stengte kommentarfeltet så snart det ble oppdaget.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS