Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit er med på festen når NTB markerer 150 år torsdag.  Her fra et besøk på en dronebedrift i Halden onsdag denne uka.
Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit er med på festen når NTB markerer 150 år torsdag. Her fra et besøk på en dronebedrift i Halden onsdag denne uka.

Haakon og Mette-Marit blir med på festen når NTB i dag markerer 150 år som nasjonalt nyhetsbyrå

Jubileet feires med en markering på DOGA i Oslo torsdag.

Publisert

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit er med å feire når NTB torsdag markerer 150 år som nasjonalt nyhetsbyrå.

«Stockholm, den 1ste Sept. Europa er berettiget til at spørge om, hvad der er aftalt i Salzburg. Napoleons taler er, ligefrem udlagte, ingenlunde fredelig».

Meldingen fra det nye norske nyhetsbyrået ble skrevet 1. september 1867. Siden den gang har utviklingen vært rivende, både kommersielt, teknologisk – og språklig.

– Vi i NTB feirer jubileumsåret i visshet om at forandringene som ligger foran oss, vil bli minst like store og skje enda raskere enn de siste 150 årene, sier byråets ferske sjefredaktør og administrerende direktør Mads Yngve Storvik.

– I en tid med stort press på journalistikken mener jeg NTB spiller en viktig rolle. Men vi må fortsatt evne å videreutvikle oss for å skape enda mer vekst. Den tradisjonelle nyhetsvirksomheten er under press, sier han.

Jubileet markeres med en mottakelse for kronprinsparet, ansatte, kunder og samarbeidspartnere på DOGA i Oslo torsdag ettermiddag.

Som en del av jubileet gir NTB ut jubileumsboka «Først med det siste» av Alf R. Jacobsen.

Powered by Labrador CMS