Redaktørforeningen skuffet over regjeringens mediekrisepakke

Generalsekretær Arne Jensen er ikke fornøyd med at medienes støtteordning ikke ble endret.

Publisert

Norsk Redaktørforening legger ikke skjul på at de hadde håpet at regjeringens omsetningsbaserte mediekrisepakke verdt 300 millioner skulle bli utvidet, da revidert statsbudsjett ble presentert torsdag ettermiddag.

– Dette var skuffende. Bransjen får en ordning som blir mye mindre treffsikker enn den kunne av ha vært, sier NRs generalsekretær Arne Jensen til organisasjonens egne nettsider.

Likevel har de ikke gitt opp, og understreker at de kommer til å fortsette å jobbe for en ordning som etter deres syn er bedre tilpasset bransjens behov.

Ordningen ventes på høring før sommeren.

– Viktig å følge med nå

Like etter at budsjettet ble presentert, fortalte Høyres mediepolitiske talsperson Tage Pettersen til Medier24 at også han var misfornøyd  med at det ikke ble noen endring i pakken i denne omgang.

– Det viktigste var etter min mening å få en ordning som traff de med reelle behov, fremfor en innretning der det trolig ikke vil være mulig å bruke opp den avsatte rammen. Men dette har nok druknet i de store tallene. Så jeg er ikke happy med resultatet. Det blir viktig nå å følge med for å eventuelt justere innretningen basert på erfaringen med ordningen, sa han da. 

 

 

Powered by Labrador CMS