Tomm Kristiansen hedres for sin språkbruk.
Tomm Kristiansen hedres for sin språkbruk.

NRK-veteranen Tomm Kristiansen vinner språkpris

Den rutinerte journalisten får Kringkastingssjefens språkpris for 2019.

Publisert

NRKs mangeårige journalist og tidligere utenrikskorrespondent Tomm Kristiansen er tildelt Kringkastingssjefens språkpris for 2019, melder NRK i en pressemelding.

I juryens begrunnelse står det:

«Kringkastingssjefens språkpris går til en medarbeider som har ordet i sin makt både muntlig og skriftlig og på gamle og nye plattformer. Det siste året har prisvinneren vist at han utnytter podkast-formatets muligheter til fulle, der en unik fortellerkompetanse virkelig kommer til sin rett.

Den samme kompetansen har han gledet lyttere og seere med i en årrekke, både gjennom lengre reportasjer og kortere kommentarer i studio.

Prisen tildeles ikke for lang og tro tjeneste, men for et tydelig og sobert, normert bokmål og en særegen sans for rytme og komposisjon.

Utenriksfeltet generelt og Afrika spesielt har kommet nærmere og blitt klarere for oss gjennom en språkføring som umiskjennelig er prisvinnerens. Prisvinneren har også engasjert seg i den intern språkrøkt som språkkontakt i utenriksavdelingen.»

Juryleder var Knut-Sverre Horn fra NRKs språkstyre, samt medlemmene Toril Opsahl, Terje Gilleshammer og NRKs språksjef Ingvild Bryn.

Powered by Labrador CMS