Kringkastingsrådet synes det må være greit at Tomm Kristiansen holder morgenandakter på NRK P1

Ingen bønn for Human-Etisk Forbund sine klager og reaksjoner.

Publisert Sist oppdatert

Oslo (NTB): NRK-journalist Tomm Kristiansen har fått full støtte fra Kringkastingsrådet til å ha morgenandakter i NRK P1.

Siden i fjor høst har utenriksmedarbeideren Tomm Kristiansen holdt ni andakter i NRK P1.

Human-Etisk Forbund reagerte på dette og mente at det var underlig at NRK lot en medarbeider evangelisere på radio samtidig som man ikke tillater sine medarbeidere å bruke religiøse symboler på skjermen.

Det var Kringkastingsrådets leder, Per Edgar Kokkvold, som tok opp saken på eget initiativ. Kokkvold ønsket en samtale rundt problemstillingen.

Ifølge Journalisten vil han be om en utvidet redegjørelse og diskusjon om hva NRK-ansatte kan gjøre.

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen slo fast at andaktene inngår i mandatet til NRK, mens flere rådsmedlemmer mente at det ikke på noen måte var fare for at det å holde andakter ville svekke Kristiansens journalistiske troverdighet eller tillit.

– Jeg er veldig glad for støtten jeg fikk i Kringkastingsrådet, og jeg er smigret over de gode skussmålene jeg får, sier Kristiansen til Dagen.

Pressesjef Jens Brun-Pedersen i Human-Etisk Forbund er på sin side skuffet.

– Det høres ut som om Kringkastingsrådet tror andakten er blitt et uskyldig kåseri nærmest hvem som helst kan holde. Slik er det ikke, sier Brun-Pedersen.

Powered by Labrador CMS