Podkasterne på MediaPuls: Hans-Petter Nygård Hansen og Marius Karlsen.
Podkasterne på MediaPuls: Hans-Petter Nygård Hansen og Marius Karlsen.

Podkast:

MediaPuls 225/226: Hvorfor går Marius inn i Kringkastingsrådet?

MediaPuls går inn i Kringkastingsrådet. Tine vinner Gullfisken. Marius er frustrert. Facebook brukes mindre. Google går i minus, men forutser flyforsinkelser.

Publisert

 

5 ting Marius ikke forstår

Verden er full av ting Marius ikke forstår. Men det er 5 ting han mest av alt ikke forstår og som han har behov for å snakke om.

MediaPuls inn i Kringkastingsrådet

NRK sitt Kringkastingsråd er omstridt og diskutert. Det har ingen reell innflytelse og er overmodent for nedleggelse, mente generalsekretær i Norsk Redaktørforening, Arne Jensen, i Dagbladet i fjor høst. Men i stedet for nedleggelse har halvparten av MediaPuls nå gått inn i det. Hans-Petter intervjuer Kringkastingsrådets nye medlem, Marius.

Gullfisken

Gullfisken feirer de beste reklamefilmene. Et show som handler om å gi heder og ære til de som bruker masse penger på å plage publikum med det vi hater å se på tv. Og ber om publikumsengasjement ved å stemme via SMS – som koster 5 kroner. Det er det vel bare «sinte, hvite, gamle menn som gjør».

Teknologigigantenes resultater

Facebook vokser videre, men brukes mindre. 50 millioner timer mindre faktisk. Noe Zuckerberg hevder å være en planlagt utvikling.

Google skuffer markedet og gikk med underskudd i fjerde kvartal. Årsaken skyldtes derimot ikke en baksmell på skatten, men en «forsmell».

Sosiale medier siden sist:

  • Mest delte saker i januar i sosiale medier
  • Instagram lanserer planlagte poster
  • Snapchat lanserer nettbutikk-løsning
  • Podkast-lyttere er ikke som andre lyttere
  • Nå blir instagram-reklamene tre ganger så lange
  • Tapad utkonkurrert av Facebook og Google
  • Twitter åpner arkivet mot betaling
  • Google vil forutse fly-forsinkelser

Abonner og hør på MediaPuls via SoundCloudAcastTuneIn RadioStitcher RadioGoogle Play Music eller Apple Podkaster. Eventuelt via RSS-feed!

Nyttige lenker:

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, så kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på bit.ly/MediaInnspill.

Du finner Hans-Petter og Marius på HansPetter.info og Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på Mediapuls.no.

Powered by Labrador CMS