VG med true crime-podkast om peppekakemysteriet i Bergen - nå skal «hver smule snus»

– Jeg har gått fra å le litt av denne saken til å skjønne at den er stor og hadde ringvirkninger, sier programleder Tor-Erling Thømt Ruud.

Publisert

VGs Krimpodden serverer en kriminalsak med krydret førjulsvri med et dypdykk i det såkalte pepperkakemysteriet i Bergen i 2009.

«Hver smule skal snus», opplyser VG, som over fire episoder skal se på nærmere den mye omtalte knusingen av pepperkakebyen i Vestlandets hovedstad for elleve år siden. 

Saken fikk stor nasjonal og global oppmerksomhet, og fikk spesielt virale bein å gå på etter Bergensavisens forside med tittelen «Dusør!», signert daværende BA-vaktsjef Ken André Ottesen.

Det ble annet utlover en dusør på 100 000 kroner, og gjerningspersonen ble til slutt tatt. 

Krimpodden-programleder Tor-Erling Thømt Ruud innrømmer at saken var mer omfattende enn han trodde.

BAs berømte forside fra 2009 vil bli sentral i podkasten. Her poserer tidligere vaktsjef i BA, Ken André Ottesen.
BAs berømte forside fra 2009 vil bli sentral i podkasten. Her poserer tidligere vaktsjef i BA, Ken André Ottesen.

– Jeg har gått fra å le litt av denne saken til å skjønne at den er stor og hadde ringvirkninger. Ikke bare forteller vi en historie om noe som virkelig skjedde, men det har også blitt et interessant portrett på bergensere, synes jeg, sier Thømt Ruud. 

Podkasten er laget i samarbeid med Bergens-baserte Kvitter studio, ved Henrik Hylland Uhlving og Kaspar Synnevåg.

– I Bergen der jeg kommer fra så har det gått utrolig mange saker om denne saken. Derfor har det vært veldig spennende å få undersøkt saken nærmere med så dyktige og erfarne krimjournalister, sier Synnevåg.

Powered by Labrador CMS