Korsets Seier får ikke pressestøtte

Den kristne avisa Korsets Seier fikk først avslag på pressestøtte i 2016, men søkte igjen i år. Nå har Medietilsynet konkludert med at avisa ikke får pressestøtte.

Publisert

Den kristne avisa Korsets Seier har fått avslag på sin søknad om pressestøtte, skriver Medietilsynet i en pressemelding. 

– Medietilsynet vurderer at Korsets Seier ikke oppfyller alle vilkårene i forskriften for å kvalifisere til produksjonstilskudd. Avisa får dermed avslag på søknaden sin, sier Medietilsynets Mari Velsand i meldingen. 

Avisa søkte om pressestøtte for første gang tilbake i 2016, men fikk da avslag på søknaden. I 2019 har de bedt om en ny vurdering - og om de nå oppfyller kravene til å få støtte. 

Etter en innholdsanalyse, har Medietilsynet konkludert med at de ikke oppfyller vilkårene og skriver videre:

«Medietilsynet har kome fram til at den redaksjonelle profilen til Korsets Seier er for snever og avgrensa til at avisa kan seiast å vere retta mot allmenta. I tillegg handlar ein stor del av innhaldet i Korsets Seier om pinsekyrkjelydane, og avisa dekkjer derfor etter Medietilsynets vurdering ikkje eit breitt spekter av saker frå ulike samfunnsområde». 

Powered by Labrador CMS