Kristin Solberg og Philip Lote gir seg som NRK-korrespondenter

– Slutten på én ting kommer jo også med begynnelsen på noe nytt, sier Kristin Solberg til Medier24. Nå gir hun og Philip Lote seg som korrespondenter for denne gang.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Kristin Solberg og Philip Lote gir seg som NRK-korrespondenter i henholdsvis Beirut/Midtøsten og Brussel til sommeren. 

Duoen tiltrådte begge i stillingene i 2016, og har fullført sin korrespondentperiode i år. Vanlig korrespondentkontrakt i NRK er på tre år, med mulighet til å forlenge med ett år.

Ifølge NRKs utenrikssjef Sigurd Falkenberg Mikkelsen skal begge i utgangspunktet tilbake til Nyhetsdivisjonen på Marienlyst i Oslo.

Erstatterne skal være på plass fra 1. august, og stillingsannonsen er allerede ute

Solberg: – Åpent hva jeg skal gjøre

For Solberg markerer dette en foreløpig slutt på sju år i Midtøsten. 

– Alt i livet har en slutt, også min tid som korrespondent for NRK. Det er leit, men dette er nå engang en åremålsstilling. Disse årene har gått usedvanlig fort og vært uhyre interessante, skriver hun i en melding til Medier24.

Kristin Solberg i Jerusalem.

 – Jeg har vært i Midtøsten i sju år nå, først som korrespondent for Aftenposten og de siste fem årene som korrespondent for NRK. Det har vært en veldig interessant tid i regionen, med ettervirkningene av de arabiske opprørene, og mye har skjedd, forteller Solberg.

Hun har vært vitne til en rekke dramatiske hendelser på jobb. Spesielt etter at NRK flyttet Midtøsten-kontoret til Beirut for å komme nærmere Syria.

– Jeg vil kanskje særlig trekke fram fremveksten av og kampen mot IS, Syria-krigen for øvrig, og krigen i Jemen som noe av det som har gjort størst inntrykk på meg. Mye har vært vanskelig å se på nært hold, spesielt når krig rammer barn. Noen har jeg sett dø foran øynene mine. Samtidig er det ofte i krig og konflikt at det er aller viktigst at det er journalister til stede, for å fortelle om overgrepene som skjer, sier Solberg. 

Nå avventer hun hva neste NRK-oppgave blir, men Solberg vil gjerne skrive litt  mer.

– Det er foreløpig åpent hva jeg skal gjøre videre. Slutten på én ting kommer jo også med begynnelsen på noe nytt. Jeg venter i disse dager på å høre fra sjefene i Nyhetsdivisjonen hva de ser for seg at jeg eventuelt kan brukes til videre, så får vi se hva det eventuelt resulterer i. De siste årene har jeg dessuten savnet tid til å skrive og muligheten til å fordype meg i lengre prosjekter. Jeg håper det blir mer av begge deler i fremtiden, melder Solberg. 

Lote: – Skjer mye spennende

Kristin Solberg i Aleppo.

Også for Lote har korrespondenttiden vært hendelsesrik. Den rutinerte journalisten, som også var NRK korrespondent i Asia mellom 2003 og 2007, sier tiden i det sentrale Europa har vært spennende.

– Det har vært en ytterst interessant tid. Europas plass i verden blir teste, og utfallet av Brexit er langt unna å være avklart. Nye oppstart-partier fra yttersidene er bedre organisert og de ledes i noen land av politikere som de siste årene er blitt langt dyktigere politiske håndverkere, skriver Lote en melding til Medier24.

– Emmanuel Macron har også gjort Frankrike til en mer interessant aktør både i EU, i Nato og verden, legger han til.

Lote sier videre at han ser fram til å vende tilbake til Oslo.

– Det skjer mye spennende i arbeidet med hvordan vi skal nå publikum på Marienlyst. Hvordan utvikle visuelle fortellinger som funker på små og store skjermer, og sammen med tekst. Nye radioformater. Dette er det litt vanskelig å følge med når man er ute. Det blir lettere hjemme, sier han.

PS! Sigurd Falkenberg Mikkelsen opplyser til Medier24 at Sidsel Wold vil fortsette som NRK-korrespondent i Istanbul i ett år til. Dette fordi NRK ikke ville bytte ut begge Midtøsten-korrespondentene på en gang.

Philip Lote på jobb for NRK fra de gule vestens protester nær Amiens, Macrons hjemby, nord i Frankrike.
Powered by Labrador CMS