Abid Raja skal møte representanter fra mediebransjen

Kulturministeren møter representanter fra mediebransjen fredag.

Publisert

Mediebransjen har etterlyst konkrete tiltak for bransjen i krisetider. Fredag møter kultur- og medieminister Abid Raja representanter fra ulike deler av bransjen. 

I en pressemelding skriver de at Raja møter representanter fra bransjeorganisasjonene Norsk Presseforbund, Norsk Redaktørforening, Norsk Journalistlag, Landslaget for lokalaviser, Mediebedriftenes Landsforening, Fagpressen og Norsk forbund for lokalradio.

Presseorganisasjonene har tidligere bedt om en milliard kroner i krisepakke til bransjen - og opposisjonen har kritisert Raja for å være for passiv i mediepolitikken under korona-krisen

Selv har han vært klar på at han ser hvor alvorlig situasjonen er.

– Og så vil jeg si at vi også ser de store utfordringene for mediebransjen. Mediemangfoldet er i en potensielt kritisk situasjon hvor de blant annet ser et brått og stort bortfall av annonseinntekter. Jeg er bekymret for den krevende situasjonen mange medier opplever. Samtidig vil mediene også kunne benytte seg av de generelle ordningene og tiltakene vi har lagt frem. Regjeringen og jeg vil fortløpende følge medienes situasjon, jobbe videre med ordninger og bidra til at medienes viktige samfunnsmessige rolle opprettholdes, sier Raja i meldingen og fortsetter: 

– Nå må vi se hvordan alle disse tiltakene virker, før vi tar stilling til behovet for ytterligere tiltak. Jeg har tett kontakt med bransjen og kommer til å følge utviklingen nøye, sa kultur- og likestillingsministeren i forrige uke.

  

Powered by Labrador CMS