Illustrasjonsfoto: Dette møter folk som ankommer Gardermoen.
Illustrasjonsfoto: Dette møter folk som ankommer Gardermoen.

En av verdens største TV-messer avlyses på grunn av korona-viruset

Flere store mediekonferanser denne våren påvirkes av korona-viruset. MIPTV i Cannes avlyses og NRK dropper SXSW, men Skup og Nordiske Mediedager går enn så lenge som planlagt.

Publisert

Saken oppdateres 

En rekke store mediekonferanser er planlagt denne våren - og flere av dem påvirkes nå av frykten for korona-viruset. 

TV-messen MIPTV, som skulle samle tusenvis av folk til TV-messe i Cannes i slutten av mars, blir avlyst på grunn av kronona-viruset (covid-19). 

Det opplyser arrangøren på sine nettsider

– Mange av deltakerne har uttrykt bekymring for å reise. Å flytte MIPTV anser vi for å ikke være gjennomførbart og det er derfor naturlig å avlyse MIPTV 2020, sier Paul Zilk, som er administrerende direktør i arrangøren  MIDEM, ifølge deres nettsider.

– Klokt å avlyse

Konferansen skulle funnet sted fra 30. mars til 2. april, men av hensyn til deltakere og ansatte avlyser de konferansen.

Jostein Olseng, som er administrerende direktør i produksjonsselskapet Mastiff, skriver i en melding til Medier24 at han mener det er klokt at konferansen avlyses. Han opplyser at de pleier å sende fire mennesker til konferansen.  

– Vi skulle i utgangspunktet sende samme antall i mars/april, men hadde med dagens situasjon uansett kommet til å avlyse vår reise. MIP er en viktig arena for å finne, men ikke minst for å vise fram, nye ideer. Med den usikkerheten som er knyttet til koronaviruset synes vi det er klokt at messen er avlyst, skriver han.

NRK dropper SXSW

Den store teknologi- og mediekonferansen South by Southwest (SXSW) står også i fare og torsdag sier NRK til Dagens Næringsliv at de dropper deltakelse på konferansen. 

– Etter en helhetsvurdering har vi besluttet at NRK ikke reiser til SXSW i år. Dette gjelder cirka 20 medarbeidere. På grunn av den raske utviklingen, ønsker vi å være føre var og ikke ta unødvendig risiko. NRK skal derfor kun gjennomføre de reisene som er viktige for å opprettholde produksjon og annen kritisk virksomhet, sier kommunikasjonssjef Christine Viland til DN.

En rekke andre store selskaper kunngjorde at de også dropper årets SXSW.

I tillegg kunne Nettavisen i går melde at Amedia, som også Nettavisen er en del av, forbyr tjenestereiser til korona-områder i den kommende perioden. 

SKUP og NMD går som planlagt

På sine egne nettsider opplyser SKUP-styret at deres konferanse i Tønsberg i slutten av mars enn så lenge går som planlagt. 

«SKUP-konferansen i Tønsberg 27.–29. mars 2020 går som planlagt. Men SKUP-styret vil vurdere situasjonen fortløpende», skriver de og understreker at de følger rådene fra Folkehelseinstituttet. 

Det samme gjør Nordiske Mediedager i Bergen og landsmøtet til Landslaget for lokalaviser (LLA) i Ålesund. 

– Vi følger med og gjør kontinuerlig vurderinger. Vi har ingen speakere eller delegater fra Asia eller Nord-Italia og vi har heller ikke fått noe avlysninger fra verken deltakere eller speakere. Tvert imot melder folk seg på NMD20. Vi følger utviklingen tett, skriver festivalsjef for Nordiske Mediedager, Guri Heftye i en e-post til Journalisten.

Generalsekretær i Landslaget for Lokalaviser, Tomas Bruvik, sier i en kommentar at de vurderer utviklingen tett. 

Tomas Bruvik, generalsekretær i LLA
Tomas Bruvik, generalsekretær i LLA

– Både vi i LLA og landsmøtehotellet følgjer sjølvsagt med på faglege råd frå helsemyndighetene om Coronaviruset. Så lenge vi ikkje får rettleiing om noko anna, går landsmøtet vårt som planlagt. Vi gler oss til å ta i mot alle våre lokalavisvenner om ei drøy veke, skriver Bruvik på LLAs nettsider. 

Powered by Labrador CMS