Nå har VG utvidet tjenesten med oversikt over vaksineringer i verden.
– Koronaspesialen har vært grunnmuren i VGs dekning fra 4. mars. Den er kontinuerlig utviklet. I sommer var for eksempel reiseoversikten spesielt nyttig og i høst har tiltaksbasen hjulpet mange med oversikt, sier utviklingsredaktør i VG, Øyvind Brenne til Medier24 og fortsetter:
– Nå er vaksinedistribusjon og vurderinger rundt de ulike kandidatene helt sentralt.
– Kanskje største saken i vår levetid
Brenne mener at oversikt over både det internasjonale bildet og lokale forhold blir avgjørende for forståelsen av pandemien - og gir muligheter til å legge covid-19 bak oss for godt.
– Med den internasjonale vaksineoversikten som ble lansert mandag blir status i verden synliggjort på en måte som nok en gang flytter standarden for digital historiefortelling, sier Brenne.
Han roser de ansatte som har vært med på å bygge opp oversikten.
- Heltene som jobber med dette hos oss evner igjen å ha relevant, faktabasert og forståelig innhold når informasjonsbehovet er størst. Igjen gir samarbeidet mellom avdelingene redaksjonell utvikling og breaking imponerende resultater, sier Brenne og legger til:
– Det gir alle i VG enda en grunn til å være stolt over dekningen av den kanskje største saken i vår levetid
– Mye ressurser
Ett av medlemmene i VGs koronateam, Oda Leraan Skjetne, har tidligere uttalt til Medier24 at oversikten ble langt større enn det de så for seg.
– Interessen har vært massiv, mye større enn vi så for oss. Og det har vært ufattelig morsomt å jobbe med, sa Skjetne til Medier24.
Fra å være to-tre personer, har nå rundt 30 personer fra ulike avdelinger bidratt.
Skjetne var klar på at de hadde skapt et monster som krevde stadig mer.
– Leserne var kravstore og ønsket at vi skulle være utrolig raske. Folk forventet at vi skulle registrere smittetilfeller i kommunen deres før kommuneoverlegen hadde fått det positive svaret. Vi skjønte at vi hadde skapt et monster som krever ufattelig mye ressurser, fortalte Skjetne.