Daglig leder i TV Vest, Jørund Kopren.
Daglig leder i TV Vest, Jørund Kopren.

Vil hjelpe kriserammede artister. Lanserer ny TV-kanal

Altibox og TV Vest lanserer egen TV-kanal, som skal hjelpe kriserammede artister med å få hjulene til å gå rundt.

Publisert

Altibox og TV Vest, i samarbeid med Lyse, Klepp Energi, Haugaland Kraft og Bate, lanserer en helt ny underholdningskanal, skriver de i en pressemelding. 

– Vi ønsker å gi kundene våre muligheten til å få kulturopplevelser av god teknisk kvalitet på en enkel måte hjemme i stua. Samtidig ønsker vi å støtte de lokale kulturaktørene som har det vanskelig på grunn av koronapandemien og gir alt overskuddet direkte til artistene, sier administrerende direktør Tor Morten Osmundsen i Altibox i en pressemelding.

«Scenen er Sola Kulturhus og hensikten med tv-kanalen er å gjenopprette en næringskjede der artistene kan selge billetter i en periode der festivalsommeren forsvant», skriver de i meldingen. 

Artistene sitter selv igjen med overskuddet og for å få tilgang til kanalen betaler man for et 24-timerspass. Kanalen blir tilgjengelig gjennom Altibox og tilgang kan bestilles via fjernkontrollen, heter det i meldingen. 

- Scene Vest er et spennende prosjekt som forener flere teknologiske plattformer for å gi styringen tilbake til kulturen. Ved å kunne ta betalt for musikk, teater, dans eller annen scenekunst, kan det gi en mulighet etter at festivalsommeren er tapt, sier daglig leder i TV Vest, Jørund Kopren i meldingen.

Foreløpig er det planlagt fem programmer/konserter. Først ut er Ingenting (5. juni) og Leif og Kompisane er også booket inn, opplyser de.

Powered by Labrador CMS