JOHN ARNE MOEN,
JOHN ARNE MOEN,

Trønder-Avisa permitterer ansatte og ledergruppen går ned i lønn

Det er varslet permitteringer i markedsavdelingene i Namdalsavisa og Trønder-Avisa, skriver Jon Arne Moen i Trønder-Avisa i en melding.

Publisert

Konsernet Trønder-Avisa, med selskapene Trønder-Avisa, Namdalsavisa, Steinkjer-Avisa, Inderøyningen, Snåsningen, NT24.no og Trønder-Distribusjon, gjør nå en rekke grep som følge av korona-situasjonen. 

I en pressemelding ramser konsernsjef John Arne Moen opp følgende tiltak: 

  • Leder- og redaktørgruppa går frivillig ned 10 prosent i lønn med virkning fra april
  • Det er varslet permitteringer i markedsavdelingene i Namdalsavisa og Trønder-Avisa
  • Det jobbes med en løsning for permitteringer i redaksjonene som vil skjerme den journalistiske produksjonen mest mulig, og samtidig fordele belastningene ved permitteringer slik at tiltakene ikke vil bli uforholdsmessig harde for enkelte medarbeidere

– Det er helt avgjørende at vi både makter å ivareta kjernevirksomheten vår, som er å formidle god og solid journalistikk til leserne – herunder å sikre at informasjonen til innbyggerne i en på mange måter kaotisk tid er mest mulig korrekt. Samtidig må vi ta de grep som er nødvendig for å sikre at selskapet kommer best mulig gjennom krisen og at arbeidsplassene over tid kan trygges, sier han i meldingen. 

Han er ikke overbevist om at tiltakene er tilstrekkelig og utelukker ikke ytterligere tiltak.

– Vi kan ikke garantere at tiltakene vi nå har iverksatt vil være tilstrekkelig, men vi har helt siden vi begynte å ane omfanget av koronaepidemien ligget i forkant når det gjelder tiltak, sier Moen, som roser de ansatte for enorm arbeidsinnsats, sier han i meldingen.

Medier24 retter: I en tidligere utgave av denne artikkelen stod det at lønnsnedgangen gjelder fra mai. Det riktige er at den gjelder fra april. 

Powered by Labrador CMS