Korona utsetter Discoverys om­organisering. Åtte ansatte får beholde jobben

– Vi falt ned på at hensynet til potensielt berørte – som stod i fare for å havne i en ekstra krevende situasjon – veide tyngst i denne situasjonen, sier kommunikasjonsdirektør i Discovery, Espen Skoland.

Publisert

Stadig flere medieselskaper rapporterer om annonsesvikt og permitteringer – og mange sliter med å holde hjulene i gang under korona-krisen. 

12. mars stengte Erna Solberg ned Norge. Omtrent samtidig startet TVNorge-eier Discovery en intern omorganiseringsprosess. Etter det Medier24 kjenner til skulle åtte stillinger påvirkes av omorganiseringen og fire nye roller skulle opprettes. 

Discovery har imidlertid bestemt seg for å sette den planlagt omorganisering på pause, som følge av den usikre situasjonen Norge står i. 

– Vi hadde akkurat påbegynt en omstillingsprosess før koronasituasjonen eskalerte i Norge. Fredag besluttet vi å trykke på bremsen. Det var naturligvis en krevende beslutning å ta, sier Espen Skoland, nordisk kommunikasjonsdirektør i Discovery og operativ leder i Discovery Norge, til Medier24. 

Han begrunner det hele med at de tar hensyn til de menneskene som hadde blitt berørt av en slik omorganisering. 

– På den ene siden har vi som selskap og bransje et kontinuerlige behov for omstilling og fornying, og vi vet at vi må fortsette å endre oss for å beholde en sterk posisjon i det norske mediemarkedet. På den andre siden står vi i en krevende situasjon som ingen av oss har erfart noen gang. Vi falt ned på at hensynet til potensielt berørte – som stod i fare for å havne i en ekstra krevende situasjon – veide tyngst i denne situasjonen. Og prosessen er satt på hold på ubestemt tid, sier han. 

 Discovery sitter blant annet på rettighetene til Tokyo-OL, som nylig ble utsatt til sommeren 2021. Nå har de fokus på å levere godt innhold til seerne sine. 

– Vårt fokus akkurat nå er å fortsette å levere attraktiv underholdning til seerne våre. Dette tar det meste av vår oppmerksomhet. Vi har ingen planer om permitteringer, og har som mål å unngå det, opplyser Skoland videre. 

Powered by Labrador CMS