Nye tall: 6 av 10 mediebedrifter sier det er aktuelt med permitteringer i nær framtid

– Dette viser at mediene er på vei inn i en svært krevende situasjon, sier administrerende direktør i Mediebedriftenes Landsforening (MBL), Randi S. Øgrey.

Publisert

NHO gjennomførte torsdag og fredag en undersøkelse om permitteringer i næringslivet - inkludert mediebrasjen. 

Den viser at 63 prosent av de 76 mediebedriftene som har svart på undersøkelsen sier at det er aktuelt med permitteringer om ikke lenge. 

Administrerende direktør i Mediebedriftenes Landsforening (MBL), Randi Øgrey, er bekymret. 

– Vi har fått en alarmerende undersøkelse som viser at 63 % av de 76 mediebedriftene som har besvart undersøkelsen sier at det er aktuelt å permittere ansatte om kort tid. Dette viser at mediene er på vei inn i en svært krevende situasjon, sier MBLs adm dir Randi S. Øgrey.

74 prosent svarer også at det kan være aktuelt å redusere produksjonen om kort tid som følge av koronasituasjonen, noe som gjør situasjonen enda mer krevende for mediene i annonsemarkedet.

Av NHOs medlemsundersøkelse fremgår at 84% av mediehusene svarer at de har merket lavere etterspørsel eller kanselleringer som en følge av koronaviruset og at 33 prosent av MBLs bedrifter har ansatte som er i karantene eller er sykemeldt.

-Vi ser allerede nå eksempler på at nyhetsmedier, både lokalt og sentralt, sliter med å få vaktplaner til å gå opp og å få bemannet sentrale funksjoner i både rapporterings- og publiseringsledd, sier Øgrey og legger til: 

– De redaksjonelle mediene har en svært viktig og kritisk samfunnsfunksjon, i form av faglig fundert, kritisk og uavhengig informasjonsformidling. Mediene er en del av samfunnets infrastruktur. Vi må sikre oss for et godt mediemangfold fremover også, sier Øgrey.

Leder i Norsk Journalistlag, Hege Iren Frantzen, sier til Medier24 at hun tror mediene trenger alle de redaksjonelle medarbeiderne de har akkurat nå: 

– Så vidt jeg vet har vi ikke fått melding fra våre tillitsvalgte om konkrete varsler eller planer om permiteringer blant journalister. De permitteringene vi har hørt om har vært i andre bransjer i mediene. Jeg vil tro at de fleste mediehus har bruk for alle journalistene sine akkurat nå. Likevel er det viktig at vi nå raskt får en avklaring mht at mediene tydelig tilhører samfunnskritiske funksjoner, skriver hun. 

Powered by Labrador CMS