Kåre Magnus Bergh har blant annet vært programleder for NRK-programmet Stjernekamp.
Kåre Magnus Bergh har blant annet vært programleder for NRK-programmet Stjernekamp.

Kåre Magnus Bergh skal lede ny podkast om kunst

De fleste kjenner ham som programleder for i NRK og TV 2, men nå skal Bergh bruke billedkunst-erfaringene sine til å lede ny podkast.

Publisert Sist oppdatert

Podkasten har fått tittelen «VerkSted», og her prater kunstnere om sine prosjekter som enten er støttet eller produsert av Koro (Kunst i offentlige rom) .

Et av podkastens mål er å formidle hvor variert kunst kan være, skriver NTB.

– Jeg ser et behov for å snakke om kunst og gjøre den tilgjengelig for folk. Hvis jeg kan bruke posisjonen min til det, så er det bra, sier Berg.

Berg er kanskje mest kjent for å være programleder, og har ledet programmer som Idol, Sommeråpent, Stjernekamp, Melodi Grand Prix og Julemorgen, men han er faktisk utdannet maler.

Nå skal han også lede podkast om kunst.

– Koros formidlingsoppdrag handler om å gjøre Kunst i offentlige rom allment, relevant og synlig, forteller Åsne Hjukse, kommunikasjonssjef i Koro.

Hjukse står sammen med kollegene Pernille Skar Nordby (kurator i seksjon for kommunikasjon og formidling) og Anna Katharina Haukeland (seniorrådgiver i kunstseksjonen), bak podkasten som Bergh nå skal lede.

– Det er flere i den verdenen jeg vanligvis opererer i som kunne ha godt av å lese Morgenbladet, men det er mange i kunstverdenen som kunne ha godt av å lese VG òg, sier Bergh.

Powered by Labrador CMS