Kåre Magnus Bergh har blant annet vært programleder for NRK-programmet Stjernekamp.

Kåre Magnus Bergh skal lede ny podkast om kunst

De fleste kjenner ham som programleder for i NRK og TV 2, men nå skal Bergh bruke billedkunst-erfaringene sine til å lede ny podkast.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Podkasten har fått tittelen «VerkSted», og her prater kunstnere om sine prosjekter som enten er støttet eller produsert av Koro (Kunst i offentlige rom) .

Et av podkastens mål er å formidle hvor variert kunst kan være, skriver NTB.

– Jeg ser et behov for å snakke om kunst og gjøre den tilgjengelig for folk. Hvis jeg kan bruke posisjonen min til det, så er det bra, sier Berg.

Berg er kanskje mest kjent for å være programleder, og har ledet programmer som Idol, Sommeråpent, Stjernekamp, Melodi Grand Prix og Julemorgen, men han er faktisk utdannet maler.

Nå skal han også lede podkast om kunst.

– Koros formidlingsoppdrag handler om å gjøre Kunst i offentlige rom allment, relevant og synlig, forteller Åsne Hjukse, kommunikasjonssjef i Koro.

Hjukse står sammen med kollegene Pernille Skar Nordby (kurator i seksjon for kommunikasjon og formidling) og Anna Katharina Haukeland (seniorrådgiver i kunstseksjonen), bak podkasten som Bergh nå skal lede.

– Det er flere i den verdenen jeg vanligvis opererer i som kunne ha godt av å lese Morgenbladet, men det er mange i kunstverdenen som kunne ha godt av å lese VG òg, sier Bergh.

Powered by Labrador CMS