Podkast:

MediaPuls 212: Hva er egentlig en konspirasjons­teori? Vi spør en som vet ganske mye om dette

Og vi snakker nok en gang om Facebook - som vil ha slutt på «LIK&DEL».

Publisert

MediaPuls har besøk av professor Øystein Sørensen ved UiO for å diskutere konspirasjoner og konspirasjonsteorier. Internettleverandørene vet ikke hva vi bruker nettverkene til, og Facebook vil ha slutt på «Lik og del hvis du er enig».

«All I want for Christmas» er datainnsikt

For noen år siden var det ingen som snakket om at «data er den nye oljen». I dag gjør «alle» det. Konsernsjef i Telenor, Sigve Brekke, mener data er den nye oljen

….rett og slett fordi verdiene av kraftig dataanalyse kan skape stor profitt for næringslivet fremover.

Men internettilbyderne vet tilsynelatende lite om hva det er vi bruker deres nettverk til, utover hvor mye. Telenor vet ikke. Telia vet ikke. Og det samme gjelder Get. De kan ikke se hvor mye og hva hver og en av oss bruker nettene deres til. Selvsagt kan de det. Dataene er der og kan struktureres.

Hva er en konspirasjon og en konspirasjonsteori?

Når to eller flere mennesker går sammen for å planlegge noe som går ut over en eller mange, svarer professor og historiker Øystein Sørensen ved UiO.

Øystein Sørensen har blant annet skrevet boken «Den store sammensvergelsen» og Marius har tatt en prat med Øystein for å forstå mer hva konspirasjoner og konspirasjonsteorier er, og hvorfor konspirasjonsteorier blir spredt i mye større grad enn før.

Sosiale medier siden sist: 

  • Facebook vil ha slutt på «Lik og del»-strategien til Sylvi Listhaug 
  • Facebook vil nå varsle deg om noen poster et bilde som viser ansiktet ditt – også dersom de ikke har tagget det
  • YouTube har nå signert en avtale med Universal Music Group OG Sony Music
  • LinkedIn gir deg tips til fagområder du bør kunne – og vil lære deg dem

Abonner og hør på MediaPuls via SoundCloudAcastTuneIn RadioStitcher RadioGoogle Play Music eller Apple Podkaster. Eventuelt via RSS-feed!

Nyttige lenker:

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, så kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på bit.ly/MediaInnspill.

Du finner Hans-Petter og Marius på HansPetter.info og Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på Mediapuls.no.

Powered by Labrador CMS