Ulf André Andersen (Uffe), ansvarlig redaktør i Se og Hør.

Se og Hør beklager

Kongehuset tilbakeviser Ingrid Alexandra-påstander. Ukebladet sier de har gjort en feil.

Publisert Sist oppdatert

Kongehuset avviser påstander i Se og Hør om at prinsesse Ingrid Alexandra blir lenger i Forsvaret for å skjerme henne fra Marius Borg Høiby, skriver NRK.

– Prinsessen søkte og fikk en tjenestestilling som ingeniørsoldat i februar 2024, en stilling som har 15 måneders varighet. Dette i likhet med de andre menige i hennes lag og kompani, skriver kommunikasjonssjef Guri Varpe på Slottet i en e-post til NRK.

Ansvarlig redaktør Ulf André Andersen i Se og Hør skriver i en e-post til NRK at de har beklaget feilen til slottet.

– Vi har blitt kontaktet av Slottet, som påpekte feil i en av våre artikler. De har forklart dette grundig, og det viser seg at Se og Hør har gjort en feil. Vi har derfor korrigert artikkelen på nett, og vi vil publisere en rettelse i neste tirsdagsutgave av Se og Hør, skriver ansvarlig redaktør Ulf André Andersen i Se og Hør i en e-post til NRK.

I rettelsen i nettartikkelen står det:

«Se og Hør skrev i tirsdagens papirutgave og i den digitale utgaven av denne saken «at etter det bladet kjente til var Mette-Marit og Haakon pådrivere for at datter Ingrid skulle få utvidet sin førstegangstjeneste i Nord-Norge.»

Dette medfører ikke riktighet. Prinsesse Ingrid Alexandra tok dette valget allerede i februar i år. Se og Hør beklager feilen.»

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS