Røe Isaksen reagerer på NRK-sak: – Vet ikke statskanalen hva Kongen i statsråd er?

Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen undrer seg over NRK-journalistenes forståelse av begrepet Kongen i statsråd. – Vi ser at vinklingen og bildebruk av Kongen kan gi et fortegnet bilde, innrømmer NRK.

Publisert

Det var søndag at arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen gikk ut på sin offentlige Facebook-profil med kritikken mot NRK.

Statsråden la ved en skjermdump av  en artikkel som omhandlet at Kongen i statsråd måtte godkjenne PST-informasjon.

 

Torbjørn Røe Isaksen reagerte på NRKs nettsak.
Torbjørn Røe Isaksen reagerte på NRKs nettsak.

«Helt malplassert»

På NRK.no-fronten og inne i selve artikkelen var tittelen «Kongen måtte godkjenne PST-informasjon i rettssak», og Røe Isaksen reagerte på at NRK-journalistene tilsynelatende ikke skjønte at Kongen i statsråd betyr regjeringen i statsråd - ikke Kong Harald direkte.

«Her virker det rett og slett som om statskanalen ikke vet hva Kongen i statsråd er! Helt malplassert med fokus på Majesteten selv», skrev han.

Røe Isaksen utdyper kritikken overfor Medier24:

«Enkelt forklart syntes jeg det var mildt sagt merkelig at NRK fremhevet Kongen personlig, og teksten ga — og det gjorde den fortsatt i dag tidlig — et inntrykk av at statskanalen ikke vet hva Kongen i statsråd er. Altså at dette er regjeringens beslutning, men samlet i statsråd», skriver han i en melding.

«Saken, ikke minst bildet av Kongen på forsiden, ga et helt galt inntrykk av at dette var Kongens beslutning som person», melder Røe Isaksen.

NRK har justert tittel

Høyre-politikeren valgte seinere å slette posten, men ikke fordi han trekker tilbake kritikken.

«Jeg slettet posten rett og slett fordi jeg synes min offentlige FB-profil skal ta opp saker som berører folk, og dette virket som en litt sær sak ved nærmere ettertanke. Men kritikken står ved lag», forklarer Røe Isaksen.

NRK er forelagt kritikken fra statsråden og fagdirektør Marius Tetlie skriver følgende i en kommentar til Medier24:

Fagredaktør Marius Tetlie i NRK Nyheter.
Fagredaktør Marius Tetlie i NRK Nyheter.

«Hovedpoenget var å fortelle at dette er en uvanlig sak, og at den er så spesiell at den ble bragt inn for Kongen i statsråd. Vi ser at vinklingen og bildebruk av Kongen kan gi et fortegnet bilde. Vi har i dag justert tittelen i saken».

 

Powered by Labrador CMS