Irene Ramm, kommunikasjonssjef Oslo tingrett, vinner av Åpenhetsprisen 2018
Irene Ramm, kommunikasjonssjef Oslo tingrett, vinner av Åpenhetsprisen 2018

Oslo tingrett og kommunikasjons­sjef Irene Ramm får Åpenhets­prisen 2018

Kommunikasjonsforeningens Åpenhetspris går i år til Oslo tingrett for systematisk arbeid med, og praktisering av, åpenhet og meroffentlighet

Publisert

I dag ble Åpenhetsprisen delt ut under Kommunikasjonsforeningens fagdag om digitalisering i Oslo.

Prisen tildeles noen som gjennom sitt virke har bidratt til å synliggjøre og fremme åpenhet og innsyn i forhold ved det norske samfunnet, det politiske systemets forvaltning, eller offentlige og private virksomheter.

Det opplyser Kommunikasjonsforeningen i en melding.

– Oslo tingrett tildeles Åpenhetsprisen 2018 for deres systematiske arbeid med, og praktisering av, åpenhet og meroffentlighet. De har over en lengre periode lagt sterke føringer for en åpenhetspraksis på et område der dette er varierende. Norges største domstol legger til rette for rask tilgang til dokumenter, og har tatt i bruk automatisert innsyn der det er mulig, uttaler juryen, som i år ble ledet av kommunikasjonsdirektør i Datatilsynet, Janne Stang Dahl.

Juryen for Åpenhetsprisen 2018 besto av Janne Stang Dahl (juryleder), Gudrun Lægreid, Tore Bollingmo, Ingrid Nergården Jortveit og Even Westerveld.

Juryen mener kommunikasjonssjef i Oslo tingrett, Irene Ramm, med stab utviser en forbilledlig praktisering av åpenhet, som også utgjør en viktig påminnelse om at tillit i samfunnet bygges gjennom åpenhet og tilgjengelighet, skriver de i meldinga.

– Det er veldig hyggelig å motta denne prisen, og særlig hyggelig er det å få vite at det vi har gjort blir lagt merke til og satt pris på. Jeg håper dette kan være til inspirasjon for andre domstoler og andre aktører, uttaler Irene Ramm.

I meldingen opplyser hun at hun opplever at Oslo tingrett har tatt en klar føring når det gjelder å praktisere åpenhet.

– Fordi det i domstolen kontinuerlig tas avgjørelser som berører menneskers liv, er det viktig å ha gode ordninger for innsyn og kontroll. Makt som utøves i lukkede rom, har en tendens til å skape mistro. Åpenhet derimot, er med på å sikre god kvalitet i arbeidet og skaper tillit til prosessen og beslutningene.

Powered by Labrador CMS