Fra.v Inger Sethov, Eivind Kallevik og Egil Hogna fraHydrounder en pressekonferanse om cyberangrepet på Hydro.
Fra.v Inger Sethov, Eivind Kallevik og Egil Hogna fraHydrounder en pressekonferanse om cyberangrepet på Hydro.

Hydro får Åpenhetsprisen: Turte å være åpne da de ble utsatt for massivt dataangrep

– Det krever mot å ta de riktige valgene når det stormer, sier Hydros kommunikasjonsdirektør Inger Sethov, om at Hydro får Kommunikasjonsforeningens Åpenhetspris.

Publisert

Kommunikasjonsforeningen deler hvert år ut en åpenhetspris, og årets pris går til Hydro, for den åpenheten de viste under dataangrepet på egen organisasjon i mars i år. 

I sin begrunnelse skriver juryen blant annet:

«Hydro tildeles Kommunikasjonsforeningens Åpenhetspris for deres valg om å være åpne i sin kommunikasjon om dataangrepet som rammet konsernet hardt den 19. mars 2019.  Hydro strekker seg langt i å dele informasjon om angrepet og hvilke konsekvenser dette har for virksomheten».

 

– Hyggelig

 Det var Hydros Inger Sethov, konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt, og Halvor Molland, informasjonsdirektør, som mottok prisen av juryleder Janne Stang Dahl, som til daglig jobber som kommunikasjonsdirektør i Datatilsynet.

- Det krever mot å ta de riktige valgene når det stormer. Derfor er det ekstra hyggelig å få annerkjennelse for hvordan vi kommuniserte under dataangrepet, sier Sethov i en melding og legger til:

- Det er inspirerende å jobbe med kommunikasjon, spesielt når kommunikasjon virkelig virker. Dataangrepet er et eksempel på at proaktiv og åpen kommunikasjon – med ansatte, kunder, kapitalmarked, media og verden rundt oss for øvrig – bidro til å begrense konsekvensene for Hydro, for våre 35,000 ansatte i 40 land og for Hydros aksjonærer, sier Sethov i meldingen.

 

Resten av begrunnelsen:

I begrunnelsen fra juryen står det også:

«Deres kommunikasjonsstrategi under krise har vært å dele mest mulig informasjon både under og etter angrepet, både internt i organisasjonen og med offentlige myndigheter, og eksternt med kunder, andre virksomheter og samfunnet for øvrig.  Selskapets åpne kommunikasjon om hva som skjer når en bedrift rammes av et dataangrep har vakt internasjonal oppsikt.

Juryen peker også på at det er en risiko knyttet til å være åpen i en slik situasjon, både fordi ledelsen i selskapet kan utsettes for mer nærgående og konkret kritikk, og fordi refleksen i mange saker som handler om sikkerhet er å dele minst mulig. Hydros åpenhet i denne saken er derfor et eksempel til etterfølgelse og videre læring. Deres åpenhet er i dette tilfelle av stor samfunnsmessig betydning, og bidrar til å øke bevisstheten og kunnskapen om hva dataangrep kan gjøre med en virksomhet og hvilke ringvirkninger det gir. Dataangrep er et økende samfunnsmessig problem, og kan være ødeleggende for bedrifter og institusjoner og i sin ytterste konsekvens samfunnet som helhet. Juryen understreker at saken fortsatt er under etterforsking». 

Powered by Labrador CMS