Kommunal Rapport gjør som Morgenbladet: Åpner for kjøp av enkeltsaker via Partikkel

- Håper å bli mer tilgjengelig for dem som ikke abonnerer, sier produktsjef Henning Aarset.

Publisert Sist oppdatert

Kommunal Rapport blir andre mediehus som åpner for kjøp av enkeltsaker med betalingsløsningen Partikkel, som er utviklet av det bergensbaserte IT-selskapet Miles.

Det melder avisa selv i en (åpen) sak på kommunal-rapport.no.

Siden 2011 har de fleste sakene fra den solide nisjeavisa vært forbeholdt abonnenter, men nå åpner de altså for å kjøpe enkeltsaker uten å binde seg for et lengre abonnement.

- De aller fleste av leserne våre er faste abonnenter, men stadig oftere blir vi kontaktet av lesere utenfor vår egen målgruppe som ønsker tilgang til en sak eller to, sier Henning Aarset, produktsjef i Kommunal Rapport, til Medier24.

- Frem til nå har vi ikke hatt noe tilbud til disse utenom et årsabonnement. Det har vi nå gjort noe med. Med mikrobetaling, både registret og uregistrert, håper vi at også de som ikke er abonnenter opplever oss som mer tilgjengelig.

Kommunal Rapport har også valgt samme pris som Morgenbladet - det vil si at de tar relativt mye for hver sak, med 19 kroner per artikkel.

Hvis du er registrert på Partikkel og har penger på konto, er det snakk om ett-klikk-kjøp på ordentlig: Ingen bekreftelser og ingen byråkratiske stopp-punkter.

Om 19 kroner er høyt, er det samtidig betydelig lavere enn neste steg, som er et årsabonnement til 2195 kroner. Kommunal Rapport har så langt intet alternativ for dagspass eller ukespass.

Fire måneders pilotperiode

Om prisen på 19 kroner sier produktsjef Henning Aarset:

- God journalistikk er ikke gratis å lage. Hva som blir den endelige prisen pr artikkel er ikke bestemt ennå, men at vi skal ta betalt er det ingen tvil om.

Han legger til at man nå starter på 19 kroner, og så kommer prisen til å bli justert litt fram og tilbake i «pilotperioden» på fire måneder.  

Aarset understreker også at leserne kan angre, hvis de er misfornøyd med et enkeltkjøp: 

- Dersom leserne er misfornøyd med det de betaler for har de muligheten til å angre kjøpet innen 30 minutter fra de har kjøpt tilgang. I så fall ber vi om årsaken til at de angret. Da er det verdt å merke seg at pengene ikke blir returnert til bankkonto, men satt inn på en artikkelkontoen slik at de kan kjøpe andre artikler, enten hos oss eller hos andre som bruker Partikkel, sier han. 

Fagbladet understreker samtidig at de også har muligheten til å «angre seg»: 

- Etter pilotperioden er over skal vi evaluere for å se om dette er noe vi ønsker å fortsette med.

LES FLERE saker om mikrobetaling: 

Powered by Labrador CMS