For snart ett år siden la kulturminister Linda Helleland fram stortingsmeldingen om «kommersiell allmennkringkasting».
For snart ett år siden la kulturminister Linda Helleland fram stortingsmeldingen om «kommersiell allmennkringkasting».

TV 2 må vente til neste år med å få svar på søknaden om å være «kommersiell allmennkringkaster» og få 135 millioner kroner fra staten

- Det gjenstår fortsatt noen avklaringer, slår kulturminister Linda Hofstad Helleland fast.

Publisert

TV 2 vil ikke få svar på sin søknad om fornyet konsesjonen som kommersiell allmennkringkaster før nyttår, sier kulturminister Linda Hofstad Helleland (H).

Departementet har funnet det nødvendig å be TV 2 avklare en del forhold i søknaden, skriver Helleland i et svar på et skriftlig spørsmål fra stortingsrepresentant og partifelle Tage Pettersen.

– Siden det fortsatt gjenstår noen avklaringer, er det ikke sannsynlig at et vedtak om tildeling vil kunne treffes i løpet av desember, framholder kulturministeren, som legger til at et vedtak skal treffes «så raskt som mulig».

Avklaringene som Helleland etterlyser, er knyttet til kravene om lokalisering samt EØS-avtalens bestemmelser om offentlig støtte

Kulturministeren har tidligere problematisert Oslo-dominansen i TV 2, med henvisning til konsesjonsutlysningen, som blant annet stiller krav om at majoriteten av redaksjonelle beslutninger skal tas i en hovedredaksjon minst 10 mil fra Oslo.

Powered by Labrador CMS