Magnus Moan, her fra ski-VM i Seefeld, skal lage content på kombinertguttene og jentene under VM de kommende dagene

Magnus Moan skal lage innhold på SoMe for kombinertlandslaget under VM

– Jeg skal være flue på veggen, sier den mangedobbelte medaljevinneren.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Torsdag denne uken braker det løs med VM i nordiske grener i tyske Oberstdorf. En fast gjenganger gjennom mange år, da på utøversiden, har vært Magnus Moan som gjennom en har årrekke rasket med seg medaljer i kombinert, blant annet fra Oberstdorf.

Også i år er han på plass, men denne gangen i en noe uvant rolle. Han skal levere innhold på sosiale medier for kombinertlandslaget.

– Jeg skal være flue på veggen, sier han til KOM24.

Kombinertjentene Hanna Midtsundstad (t.v.), Mille Moen Flatla, Marte Leinan Lund, Mari Leinan Lund og Gyda Westvold Hansen er på plass i Ski-VM 2021 i Oberstdorf, Tyskland. De skal bli fulgt opp av Magnus Moan som skal lage content på de.

Til vanlig jobber han som avdelingsleder hos JKS Norge, som og er delsponsor til kombinertlandslaget. Nå skal han være på plass i arrangørbyen Oberstdorf, der han selv har gode minner fra som utøver, og la seerne hjemme i Norge bli bedre kjent med kombinertsporten og dets utøvere.

– Vi skal ha konkurranser, artige spørsmål og så skal vi prøve å ha livesendinger på Facebook mellom hoppdelen og langrennet hvor vi holder konkurransen i live og har info til de som følger med, også etter sendingen på NRK er ferdig, sier han.

Han ser og for seg at de skal ha pop up-bord der de diskuterer det som har skjedd i bakken og de vil invitere med seg trenere og utøvere fra andre nasjoner som kan snakke om sine forventninger til konkurransene.

Innholdet blir laget i Oberstdorf, så blir materialet sendt til Norge der det blir redigert og publisert i de ulike kanalene.

– Hvorfor gjør du dette? Er det et savn etter å være med på sirkuset?

– Savn er nå en ting. Dette har vært familien min i store deler av mitt voksne liv. Men jeg føler og at vi som en idrett har et veldig stort forbedringspotensial til å få ut god informasjon. Jeg vet hvor mye tid det koster for utøver å være aktiv på sosiale medier, de har nok med seg selv og sine forberedelser og nerver. Og da forvente at de skal bruke tid på dette her går ikke, mener han.

Han sier han selv brukte mye tid på det når han var aktiv.

– Jeg savnet å få mer oppmerksomhet rundt sporten, for det fortjener det. Da er de OK om noen ser verdien i det at jeg kan komme ned og lage de historiene, de klippene og være den formidlingspersonen som er viktig, tror jeg, sier han.

Han forteller om sine egne erfaringer med hvordan det er å være aktiv på sosiale medier samtidig som han var utøver.

– Det var spennende i starten, og jeg tror jeg var forut min tid da jeg startet med YouTube. Men jeg merket at det tok mye tid, sier han.

Moan mener at skal produksjonen være bra og formidles på bra måte, bør man ha folk rundt seg som kan håndtere kamera og som tenker i samme baner som deg selv.

– Den flammen slukket hos meg, for jeg var mye alene om det, sier han.

Moan reiste nedover til Tyskland på mandag og kom fram til Oberstdorf på ettermiddagen. Men han var i gang med jobbingen alt før flyet tok av fra Gardermoen.

Yr melder om svært varme dager i begynnelsen av Ski-VM 2021 i Oberstdorf. Temperaturen siger ned rundt null om nettene, og litt lenger ut i mesterskapet er det antydet minus 5-6 grader om nettene og opp rundt 14 på dagtid.

– Vi møtte alpinistene Ragnhild Mowinkel og Kajsa Vickhoff Lie og fikk de til å sende en hilsen til kombinertguttene og jentene, det kommer ut i løpet av dagen, sier han.

Deretter kommer det til å gå slag i slag.

– Tirsdag er første jobbedag, da er det offisiell trening, så da er det bare å være med og få stoff som ingen andre har. Er det ikke det som er journalistbransjen?, sier han og humrer.

Torsdag er første konkurransedag, og det blir en historisk dag. For da skal kvinnene i ilden, for første gang i et kombinert-VM. Det mener han er et nødvendig løft for en idrett som har slitt med oppmerksomheten de siste årene.

– Man får den oppmerksomheten man fortjener. Det går på resultat, profiler, og produktet man konkurrerer i. Kombinert har ikke fornya seg på en god del år, sier han og mener at potensialet er så mye større enn det er i dag.

– Det handler om å gjøre det attraktivt nok for publikum og utøvere. Det som er kjempepositivt nå er at jentene kommer på. Man ser verdien at man får de inn med guttene.

Han trekker fram norske Gyda Westvold Hansen som en av de store profilene.

Powered by Labrador CMS