Tidligere NRK-profil Rajan Chelliah anker oppsigelsen til Høyesterett

– Jeg fikk melding fra min advokat at landsstyrets arbeidsutvalg i NJ har vedtatt at Norsk Journalistlag bistår meg med anke til Høyesterett, sier han til Medier24.

Publisert

Rajan Chelliah anker NRK-oppsigelsen fra 2018 videre til Høyesterett, melder Journalisten

Den tidligere «Migrapolis»-programlederen fikk anken forkastet i lagmannsretten tidligere i vinter, men tar nå saken videre - og får støtte av Norsk Journalistlag.

– Jeg fikk melding fra min advokat at landsstyrets arbeidsutvalg i NJ har vedtatt at Norsk Journalistlag bistår meg med anke til Høyesterett. Jeg har også gitt min samtykke til NJ, skriver Chelliah i en melding til Medier24.

Rett etter at anken til lagmannsretten ble forkastet, uttalte Chelliah til Medier24 at han ville vurdere anke til Høyesterett

– Det er en grunn til at vi anket til lagmannsretten, for her skal alle steiner snus. Dette dreier seg ikke bare om meg, men for mange andre også. Dette har blitt en prinsippsak for meg, sa han.

Chelliah jobbet 19 år som NRK-journalist, men ble overtallig og mistet jobben i 2018 med begrunnelsen at han «ikke hadde tilstrekkelig kompetanse»

Han er kanskje mest kjent som en av profilene fra programmet «Migrapolis», som gikk på NRK mellom 1997 og 2016. 

Medier24 snakket med Chelliah sommeren 2018, og da innrømmet han at det var tøffe tider.

– Det har vært tøft å stå i jobb i sommer. Det er ikke bare, bare å være i konflikt med arbeidsgiver og samtidig stille opp på jobb. Men man må være profesjonell. Samtidig har kollegaene mine backet meg opp, vist omsorg og tatt seg tid til å prate. Det har jeg satt pris på, sa Chelliah. 

Chelliah tok NRK til retten for ugyldig oppsigelse, og i juni i fjor tapte han i Oslo tingrett - før han også tapte i lagmannsretten i begynnelsen av februar i år. 

Powered by Labrador CMS