GULLRUTEN: Migrapolis var nominert til TV-pris flere ganger, og fikk den i 2007. Men nå har ikke Rajan Chelliah (nummer to fra venstre) kompetanse til å jobbe i NRK. Her fra Gullruten 2011, fra venstre: Eden Babic, Chelliah, Namra Saleem, Lotten CHristiansen og Vegard Thomas Olsen.

Etter 19 år i NRK, mistet Rajan Chelliah (56) jobben. Fikk beskjed om at han «ikke hadde tilstrekkelig kompetanse»

- De ville bli kvitt meg, sier den tidligere Migrapolis-profilen. NRKJ-leder Richard Aune mener saken går rett inn i kjernen av den pågående streiken.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Det er VG som onsdag morgen melder at NRK-profilen Rajan Chelliah (56) fikk beskjed om at han var overtallig, da Østlandssendingen skulle nedbemanne tidligere i år. 

Han fikk oppsigelsen i mars, men har bestridt den - og arbeidsrettssaken er ventet for retten i juni.

Bakgrunnen for oppsigelsen var at han ikke hadde kompetanse, ifølge Chelliah selv.

- De hadde bestemt seg for at de ville bli kvitt meg, sier han til VG.

Han var gjennom mange år programleder for Migrapolis, men ble etter det «kastet inn» i ny turnus som journalist på nett, radio og TV, og fikk så beskjed om at han var overtallig.

– Man skulle tro at en som har mastergrad, journalistutdannelse og 19 års erfaring i NRK, var kompetent til utføre noe redaksjonelt arbeid i NRK, sier Chelliahs advokat, Knut Skaslien fra Norsk Journalistlag, til VG.

NRKJ-leder Richard Aune - som for tiden leder 1700 journalister gjennom en streik - mener saken er et godt eksempel på konflikten om kompetanse og utvikling av ansatte.

– Saken til Rajan illustrerer på en veldig god måte hva vi sliter med i NRK, og hva vi ønsker å få en forsikring imot, sier Aune til VG.

Juridisk direktør Olav Nyhus har ikke ønsket å kommentere saken overfor VG.

 

Powered by Labrador CMS