- Beintøff protestantisk arbeidsmoral preger dagen og kvelden, sier Knut Olav Åmås om den hektiske innspurten for TV 2-utredning

Før midnatt skal Mediemangfoldsutvalget noe motvillig levere en delutredning om modeller for «kompensasjon som kommersiell allmennkringaster».

Publisert Sist oppdatert

– Vi legger siste hånd på delutredningen i hele dag og kveld - i håp om at den lille delutredningen med våre vurderinger og perspektiver gir noe som regjering, storting og offentlighet kan jobbe videre med.

Slik beskriver Knut Olav Åmås, i denne sammenheng leder for Mediemangfoldsutvalget, situasjonen overfor Medier24.

Utvalget skal senest ved midnatt i kveld levere en delutredning til Kulturdepartementet om modeller for kompensasjon for forpliktelser som en kommersiell allmennkringaster.

Enkelt sagt: Hvordan TV 2 kan få betalt for å fortsatt sende nyheter og holde hovedkontor i Bergen.

Rapportene tyder på at arbeidet er både intenst og preget av sterke meninger - samtidig som utvalget jobber på spreng for å komme i mål:

- Beintøff protestantisk arbeidsmoral preger dagen og kvelden, skriver Åmås i en sms til Medier24.

Stort utvalg med stort oppdrag

Da Mediemangfoldsutvalget ble satt ned i fjor, var det med et oppdrag om å få et helhetlig blikk på den norske mediepolitikken. Og frist 1. mars 2017.

Samtidig har et eget utvalg fått i oppdrag i å vurdere NRK-lisensen. Mens Mediemangfoldsutvalget i sommer fikk et tilleggsoppdrag om å hastelevere en delutredning om finansiering av kommersiell allmennkringkaster.

Dette i forbindelse med at Kulturdepartementet har lovet Stortinget i høst å legge fram flere modeller for en ny avtale med en kommersiell allmennkringkaster.

Mye tyder på at Mediemangfoldsutvalget noe motvillig nå leverer denne delutredningen etter bare noen måneders arbeid.

– Hele poenget med dette utvalget var at vi for første gang på lenge skulle få et helhetlig samlet blikk på all statlig mediepolitikk, uttalte Åmås til Dagens Næringsliv i helga.

– Det har vært særdeles vanskelig og krevende å ta ut en liten del av det større utvalgsarbeidet, slik vi er blitt bedt om, uten å kunne se alt i en helhet. Stemningen har vært svært intens, og samtidig veldig konstruktiv og løsningsorientert. Intens i den forstand at debattene våre er intense, direkte, konfronterende, ærlige og lærerike, sa han.

Rundt bordet i det store utvalget sitter også flere av partene selv - som NRK-sjef Thor Gjermund Erisken og TV 2-sjef Olav Sandnes.

LES OGSÅ: 

Rapport viser at statsstøtte til TV 2 kan virke mot sin hensikt og ikke føre til at ressurser blir brukt på nyheter

TV 2 kutter totalt 177 årsverk. Varsler sterkere satsing på Sumo – og skal lage mer «viktig underholdning»

TV 2 kutter på lokalkontorene, legger ned Kristiansand, satser mer på Sumo og flytter alle på nyhet til Nyhetskanalen

Er det bare penger eller direkte statsstøtte som er godt nok? Nei, antyder Olav Sandnes – etter dagens serierunde i spillet om TV 2

Powered by Labrador CMS