Klassekampen biter godt fra seg, og får stadig mer pressestøtte. Her avtroppende sjefredaktør Bjørgulv Braanen i forbindelse med presentasjon av opplagstall i fjor.
Klassekampen biter godt fra seg, og får stadig mer pressestøtte. Her avtroppende sjefredaktør Bjørgulv Braanen i forbindelse med presentasjon av opplagstall i fjor.

Fem aviser får til sammen 164 millioner i pressestøtte, og stikker av med over halve potten. Sjekk hele lista her

Klassekampen troner nå helt alene på topp.

Publisert

Klassekampen kan få over 3,5 millioner kroner mer i produksjonstilskudd i 2018 enn i fjor, og er dermed den avisen som ser ut til å få størst økning i antall kroner.

Det viser prognosen Medietilsynet har utarbeidet etter å ha mottatt årets søknader. Totalt skal 313 millioner kroner i produksjonstilskudd fordeles på rundt 160 aviser i 2018, og Klassekampen kan alene stikke av med 43,8 millioner av dette. 

Til sammen får de fem avisene «på toppen» av lista hele 167 millioner kroner - godt over halve potten. 

 

Prognosen er en foreløpig beregning Medietilsynet har gjort av hvor mye den enkelte avis får i produksjonstilskudd i år. Prognosen er blant annet beregnet ut fra opplysningene fra innsendte søknader om produksjonstilskudd, fastsatt opplag og antall utgivelser for 2017. 

Aviser som mister pressestøtte, gjør det blant annet fordi opplaget går ned - mens de som øker opplag, får mer - som Klassekampen og Nationen. Dette mens Vårt Land og Dagsavisen ser ut til å miste henholdsvis 1,5 og 2,4 millioner kroner. 

– Vi ønsker å bidra til å gi avisene som mottar produksjonstilskudd mest mulig forutsigbarhet, og utarbeider derfor en prognose for årets tildeling nå før sommeren. Endelig tildeling blir først avklart til høsten, og vi understreker at det kan bli endringer fra den prognosen vi nå går ut med, sier tilsynets direktør Mari Velsand.

Saken blir oppdatert.

Powered by Labrador CMS