Nyhetsnettstedet Nyheteribilder.no var en satsing fra Klar Tale. Nå er den vedtatt nedlagt.
Nyhetsnettstedet Nyheteribilder.no var en satsing fra Klar Tale. Nå er den vedtatt nedlagt.

Lettlest nyhetsnettsted legger ned: Klar Tale gir opp satsingen «Nyheter i bilder»

Har holdt på siden 2010, men klarer ikke finansiere nyhetsnettstedet lenger - fordi de mangler 250.000 til videre drift.

Publisert

Nettavisen nyheteribilder.no kan ikke lenger fortsette driften.

Tross søknader og intens leting er det ingen som vil finansiere det, opplyser Klar Tale til Medier24. Dermed mister nesten 2.000 brukere sin spesielle nettavis.

Nettstedet var et samarbeid mellom Klar Tale, NorMedia AS, Haug skole og ressurssenter, Haukåsen skole og flere attføringsbedrifter, samt NAV og var underlagt redaktørplakaten.

Nyheter i bilder ble primært brukt av pedagoger og lærere og brukere med behov for spesialtilpassede læremidler - som korte tekster med symboler og hadde 15.000 sidevisninger i måneden.

Nettavisen ble oppdatert hver torsdag hvor det ble publisert tre nettsaker, som er symbolisert med grafiske symboler. Den journalistiske vurderingen av innhold og produksjonen av dette, ble gjort av journalister ansatt i Lettlest Media AS. 

Mener driften burde fortsette

Fra og med i dag er det slutt, opplyser redaktør og daglig leder Gøril Huse i Klar Tale:

– Vi mener at nettavisen har kvalitet og en tydelig målgruppe, slik at driften burde fortsette, og vi vet at nyheteribilder.no kan brukes og utvikles videre til undervisning av for eksempel flyktninger. Symboler er universelt, og kan brukes til kommunikasjon uavhengig av land, skriver hun i en e-post til Medier24 og fortsetter:

– Nyheter i bilder er altså en digital lærebok som kan utvikles til å nå større grupper, og den kan kobles sammen med brukes i samarbeid med andre aktører som opererer med læremidler med grafiske symboler. Samtidig er det faktisk en unik nettavis, den eneste i Europa med denne modellen.

Powered by Labrador CMS