Kringkastingsrådet inviterer Kjetil Rolness til neste møte for å snakke P3s islamkritiske eksperiment

NRK-rådet tar P3-dokumentar om en reporters «innvandringskritiske eksperiment» opp til debatt, med en av de sterkeste kritikerne til stede. 

Publisert Sist oppdatert

Til Kringkastingsrådets neste møte torsdag 20. oktober står en rekke store og små saker på agendaen.

Og noen større tema som vies et eget punkt til debatt.

Denne gang skal rådet blant annet diskutere P3s innvandringskritiske eksperiment, der journalist Ludvig Løkholm Levin «plutselig ble islamfiendtlig». Selve dokumentaren «Ekkokammeret» ble publisert og sendt i september, og kan fortsatt ses på NRK.no.

Om knapt to uker skal dokumentaren og temaet diskuteres, med innledning fra P3-redaktør Bjørn Tore Grøtte. En ekstern kritiker er også invitert: Sosiolog Kjetil Rolness, som flere ganger tidligere har kritisert programmet, blant annet med denne kronikken i VG.

Der skrev han blant annet:

I NRK leker man rasist, i stedet for å lage journalistikk om islam og innvandring.

NRK har i dag mot sin egen hensikt avslørt noe svært interessant om dagens debattklima: Det er offisielt ikke lenger noen forskjell mellom legitim, rasjonell islamkritikk og muslimfiendtlighet i Norge.

FM, integritet og seernes reaksjoner

Av andre tema på sakskartet står en orientering om status for FM og DAB. Førstnevnte nett slukkes som kjent neste år, og rådet får en situasjonsrapport om hvordan det går fra Øivind Vasaasen, direktør for samfunnskontakt, medieutspilling og beredskap i NRK.

NRKs etikkredaktør Per Arne Kalbakk skal også innlede til debatt om integritet og troverdighet, til spørsmålet om hva journalister og redaktører kan gjøre ved siden av jobben - både med tanke på oppdrag, og meninger.

Clinton, kaniner og Norge Rundt

Til rådets møte foreligger også som vanlig en rekke klager og henvendelser fra seerne, denne gang rundt 80 i tallet.

Klagerne mener blant annet at NRK framstiller kaninopprett feil. Andre mener kanalen er er ubalansert om narkotika og økologisk landbruk. Som vanlig er det noen som synes at NRK byr på en skjev dekning om Midtøsten.

Og så har hele 18 personer sendt spørsmål om hvorfor ikke NRK sender den Hillary Clinton-kritiske dokumentaren Clinton Cash.

Av andre klager er det noen som mener det bannes for mye i Unge Lovende. Det bannes også for mye i Stjernekamp.

Mens en seer etterlyser den gamle vignetten til Norge rundt.

> LES OGSÅ: Kringkastingsrådets nye sekretær ber om mer å gjøre. Erik Skarrud mener folk klager altfor lite på NRK

Powered by Labrador CMS