Mediegründer

I dag fyller Rett24 ett år og Kjetil Kolsrud (43) kan juble for omsetnings­rekorder hver måned

- Det bekymrer meg at jeg ikke har mer konkurranse fra de etablerte mediene.

Publisert

Nettavisa Rett24.no gikk lufta 1. november 2017 og følger lov- og rettsutviklingen i Norge rett. Og stadig blir gründer Kjetil Kolsrud sitert i NTB og andre medier.

Og i dag, torsdag 1. november, fyller Rett24 ett år.

- Jeg er veldig fornøyd og ser et stort potensiale de neste årene, sier Kolsrud.

Nettavisa opplever en jevn økning i lesermassen, og han forteller at han merker en god respons i målgruppa. Han har en plass mellom 3-5000 unike brukere hver dag og noterer rundt 15.000 unike i uka - i et marked på 20.000 jurister..

 - Jeg får mange tilbakemeldinger om at juristene har savnet noe som dette og at de får glede av Rett24. Nå begynner jeg så smått å merke inntekter også, som jeg ikke hadde regnet med kom så tidlig.

Juristutdannede Kolsrud jobbet 16 år som journalist i Aftenposten, men tok sluttpakke og begynte å praktisere jussen i stedet for. Men han ble lei av å sitte i møter og forankre detaljer, og kjente stadig på et ønske om frihet og en barnslig drøm om å starte noe selv.

Fremdeles tar han ikke ut lønn, men som han sier selv:

- Jeg har spart opp noen kroner og nedbetalt gjeld. Også hender det at jeg får mat av kona, smiler han.

Omsetningsrekord

Hver måned setter Rett24 omsetningsrekord og målet om å passere en halv million i omsetning i 2018 ble passert i går, 31. oktober. Oktober måned ble den beste enn så lenge og de endte med 105.250 kroner.

- Jeg er helt overbevist om at dette blir en arbeidsplass for meg, som jeg kan leve fullt og helt av. Spørsmålet er hvor mange andre som kan bli med. På business-caset jeg lagde i fjor, er det lagt inn to stillinger fra høsten 2019. Da må inntektsveksten øke dramatisk. Men holder jeg kurven, så skal det gå fint. Så gjenstår det å se om annonsene fortsetter å komme.

For Kolsrud har det vært et poeng å få et stort volum av annonser på nettavisa.

- På ett eller annet tidspunkt så blir det vanskelig å ikke være hos oss, når «alle andre» er der, smiler han. 

- Jobber du mye?

- Ja, det blir noen timer ja. Skal du starte noe selv, må du være forberedt på at man sitter mye oppe om natta. Samtidig gir det en ekstrem fleksibilitet og jeg kan jobbe når jeg vil.

Han bruker hjemmekontor og mener selv at han har funnet en tilværelse som passer bra med familien og barna.

- Det handler om å integrere grundertilværelsen på en måte som funker med familien. Det funker for oss - og jeg blir generelt et mer lykkelig menneske av å være en fri mann.

- Det bekymrer meg

- Hva er målet med Rett24?

- Målet er å bygge et selskap som lager journalistikk som samfunnet har bruk for og som skaper arbeidsplasser. Og ha det gøy! Nei, det ble veldig svulstig. Målet er kun å ha det gøy, ler han. 

I dag er han i daglig konkurranse med noen fagforeningsblader, som Advokatbladet og Juristkontakt. Selv hevder han de har litt overlapp, men med forskjellige misjoner.

Det er derimot noe annet som lugger litt:

- Det bekymrer meg at jeg ikke har mer konkurranse fra de etablerte mediene. Det klarer jeg ikke å slutte å forundre meg over. Lov og rettsutviklingen berører ethvert menneske uansett - og det å dekke rettsutviklingen bør være en ganske sentral rolle for mediene, og da er det så rart at det er så få journalister som gjør det, sier Kolsrud og fortsetter:

- Man bruker altså 7,7 milliarder kroner av fellesskapets penger på å subsidiere norske medier, enten det er momsfritak, direkte støtte eller NRK-lisens, så er det ikke en eneste journalist som jobber aktivt fullt og helt bare med å følge rettsutviklingen. Jeg er kanskje eneste i Norge som gjør det. Rart.

Powered by Labrador CMS