Pressepodden:

Dette bekymrer Kjersti Løken Stavrum mest med norsk journalistikk: – Alle går i flokk

Lederen av Ytringsfrihetskommisjonen mener mediebransjen tenker for likt, og at den dekker nye samfunnsområder for dårlig, forteller hun i Pressepodden fra Medier24.

Publisert

Kjersti Løken Stavrum har preget den norske mediebransjen siden 1990-tallet, blant annet som tidligere profilert Aftenposten-redaktør og generalsekretær i Norsk Presseforbund.

Tidligere i vinter ble hun i tillegg presentert som leder av den nye Ytringsfrihetskommisjonen.

Stavrum sa til Medier24 i fjor sommer at «journalistikken i Norge har aldri vært bedre».

Det står hun fortsatt for, men med et aldri så lite «men»:

Pressepodden:

En podkast fra Medier24 som tar for seg medier, journalistikk, PR/kommunikasjon, teknologi og sosiale medier.

Du kan følge Pressepodden på Facebook og delta i diskusjoner om episodene.

Podkasten er muliggjort med støtte fra Fritt Ord.

– Det er for lite journalistikk i Norge i dag. Vi har for få journalister som innenfor journalistikkens presseetiske og profesjonelle rammer dekker alle nye samfunnsområder som er krevende, sier hun i Pressepodden fra Medier24. 

– Det kan være teknologi og teknologiens vilkår og premisser for helse, omsorg og arbeidsplasser. Det er for få journalister som følger og som kan være dedikerte til sine fagfelt, sier Stavrum.

Den nåværende administrerende direktøren  i Stiftelsen Tinius og Blommenholm Industrier - som er største eier av Schibsted -  gleder seg likevel over den økte satsingen på næringslivsjournalistikk som preger Presse-Norge om dagen.

Men også her er det et lite «men»:

– Dette er veldig gledelig av mange årsaker. Det har for eksempel ikke vært så mye journalistikk på olje tidligere, heller. Og OPEC er det vel knapt noen som følger her hjemme, sier hun.

Og fortsetter:

– Så nå blir det sikkert bedre, men det som er bekymringsfullt er at mediebransjen har en lei tendens til å gå i flokk. Så nå skal alle satse på dette, sier en humrende Stavrum.

I Pressepodden svarer hun også på om hun ikke bekler for mange lederhatter for øyeblikket, om det kan føre til interessekonflikter, hennes opplevelser etter vel et år som styreleder i Norsk PEN - og også hva hun tenkte da hun fikk tilbudet om å lede Ytringsfrihetskommisjonen. 

Hør hele episoden i Spotify, iTunes eller Acast!

Kjersti Løken Stavrum under innspilling av Pressepodden fra Medier24.
Kjersti Løken Stavrum under innspilling av Pressepodden fra Medier24.
Powered by Labrador CMS