I dag får Peter Madsen vite hvor lenge han må sitte i fengsel for drapet på journalisten Kim Wall

Dom faller i drapsdømte Peter Madsens ankesak i København i dag. Han har kun anket straffutmålingen, ikke skyldspørsmålet, for drapet på journalisten Kim Wall.

Publisert

Madsen ble i tingretten i København dømt for å ha drept den svenske journalisten. Madsen hevder seg stadig uskyldig, men har ikke anket skyldspørsmålet, kun straffutmålingen.

Ankesaken startet onsdag 5. september. Det var satt av tre dager til behandlingen i Østre Landsret i København. Men på den avsluttende dagen, fredag 14. september, måtte rettsmøtet avbrytes fordi en av dommerne besvimte.

Ubåten til Peter Madsen.
Ubåten til Peter Madsen.

I dag avsluttes rettsmøtet med dom. Madsen krever «lovens mildeste straff», men aktor krever at livstidsdommen fra april opprettholdes.

– Her står vi med en gal person som tingretten beskrev som kynisk og brutal, sa påtaleansvarlig Kristian Kirk Petersen i sin innledende prosedyre 14. september, kort tid før den ene dommeren besvimte.

Petersen la til at Madsen viste stor hensynsløshet og planla drapet. Flere kvinner ble kontaktet før turen med Wall, men de sa av ulike grunner nei til turen.

– Bortsett fra Wall, som forlot sin egen fest i jakten på en god journalistisk historie, la han til.

25. april i år ble Madsen funnet skyldig i drap, seksuell mishandling og likskjending. Retten fant det bevist at Wall ble torturert, drept og partert av den danske oppfinneren.

Journalisten skulle lage reportasje om en av verdens største privatbygde ubåter, UC3 Nautilus, som ble bygget av Peter Madsen.

Powered by Labrador CMS