Kent Øksnes, redaktør og daglig leder i Pengenytt.
Kent Øksnes, redaktør og daglig leder i Pengenytt.

- Det har vært steintøft å være mediegründer, sier Kent Øksnes. Nå har nettavisen Pengenytt fylt to år - og han kan ta ut litt lønn

Øksnes tok sluttpakke fra E24 Dine Penger og kastet seg ut i gründertilværelsen. Nå begynner han å tjene penger - på nyheter om privatøkonomi.

Publisert

I 2015 tok siviløkonomen Kent Øksnes sluttpakke fra den trygge jobben i Akersgata og kastet seg etter hvert ut i en tilværelse med usikkerhet.

Drømmen om å bli mediegründer var der - og den har aldri sluppet taket.

Nå har det gått drøyt to år siden første sak ble publisert på Pengenytt. Og det har ikke bare vært en dans på roser, innrømmer gründer Øksnes.

- Det har til tider vært steintøft å være mediegründer. Dette var jeg for så vidt forberedt på både mentalt og økonomisk, men det umulig å bli upåvirket av å se at inntektene måned på måned er minimale og at sparekontoen tappes.

Enorm vekst

Den første måneden etter oppstarten hadde nettavisen bare 355 unikere brukere. Men Øksnes har ikke gitt seg og pumper ut nyheter.

I juni 2018 satte han rekord med 73.802 unike brukere, opplyser han til Medier24.

Faksimile fra Pengenytt.no.
Faksimile fra Pengenytt.no.

- Heldigvis har jeg nå klart å bygge trafikken til et anstendig nivå. Med snart 100.000 leser i måneden, vil det være mulig å skape gode inntekter fremover. Jeg er nå veldig optimistisk med tanke på fremtiden, forteller han entusiastisk.

I 2016 tjente han 2.800 kroner og underskuddet ble på drøyt 18.000. Men året etter fikk han flere spørsmål fra selskaper som ville ha innholdsmarkedsføring og bannerannonsering på Pengenytt. 

Han startet også med Google-annonsering på vårparten og inngikk et par «affiliate-samarbeid» i slutten av året. Omsetningen ble rett i overkant av 100.000 kr, og resultatet før skatt ble på rundt 93.000 kr.

- I 2018 har omsetningen allerede passert fjorårets, og jeg forventer samlede inntekter på 300-400.000 kroner for hele året. Det gjør at jeg etter sommeren kan begynne å ta ut noe lønn, sier Øksnes og fortsetter:

- Målsetningen er å omsette for over én million kroner i året innen et par år.

På grunn av begrensede inntekter, har gründeren vært tvunget til å holde kostnadene nede. Det har blitt hjemmekontor, føring av eget regnskap - og lite risiko. Og han måtte ta en ekstrajobb for å få inn litt penger:

- I november begynte jeg dessuten å jobbe som rådgiver for Pensjonistforbundets økonomitelefon hver torsdag, noe som sikrer en liten ekstrainntekt, sier han.

Har store ambisjoner

Gründerens ambisjon med Pengenytt  er at leserne skal oppleve det de leser på  som nyttig og opplysende, og at det kan hjelpe dem til å ta bedre privatøkonomiske valg i hverdagen.

Kent Øksnes i Pengenytt.
Kent Øksnes i Pengenytt.

- Min oppfatning er at mange ønsker å få gode og objektive råd når det kommer til sparing, bil, bolig, lån, renter, arv, pensjon, skatt, forsikring og lignende, og det er her Pengenytt kan bidra med å synliggjøre hvilke valgmuligheter som finnes og hvilke konsekvenser de ulike valgene vil få, sier han.

- Hvem er konkurrentene?

- Per i dag finnes ikke noe tilsvarende i Norge. Det nærmeste du kommer er min gamle arbeidsgiver Dine Penger og deres magasin og nettpublisering DP+, men dette er forbeholdt abonnenter. Det finnes dessuten mange andre medier som sporadisk trykker artikler om privatøkonomi, uten at dette er deres kjernestoff.

Powered by Labrador CMS