P4-direktør Kenneth Andresen og sønnen Fredrik er på sommerferie på Tenerife.
P4-direktør Kenneth Andresen og sønnen Fredrik er på sommerferie på Tenerife.

Sommerpraten

P4-direktør Kenneth Andresen bommet i sin første sommerjobb - solgte klær til under innkjøpspris i farens butikk

– Fattern holdt litt bedre oppsyn med prosjektet etter det, forteller han i sommerpraten.

Publisert

I «Sommerpraten» stiller Medier24 en rekke personer i og tett på mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer. Neste mann ut er Kenneth Andresen, direktør for P4-gruppen.

– Hvordan oppsummerer du første mediehalvår 2019?

– Her kunne man sikkert trukket frem mye, men det som overskygger det meste for min del er de nærmest daglige krumspringene fra The Donald. Akkurat når du tror du har hørt og sett det meste, overrasker han igjen. Trumps inntreden i Det hvite hus har endret medievanene mine såpass at jeg nå sjekker The New York Times og Washington Post på morgenen, før norske nettaviser.

– Hva er årets flause til nå?

– Det finnes sikkert en drøss av verdige kandidater, også utover den åpenbare som involverer VG, men jeg kan ikke si at jeg kommer på noen i farten. Jeg glemmer fort, dermed er det også lett å få tilgivelse.

– Hvilken bransjeperson har inspirert deg i år?

– For meg må det bli bransjepersoner i flertall. Jeg blir nesten daglig imponert og inspirert av Marte Kaasa Arntsen, Bjørn Faarlund og Øystein Røe Larsen, trioen som utgjør morgengjengen på P4. Det er en helt fantastisk dedikert gjeng som står opp før solen hver eneste dag og som får hardt arbeid og grundige forberedelser til å høres ut som en lek på lufta. De har alle et helt unikt talent for radio og sammen går de opp i en høyere enhet. Det de klarer å få til når rødlyset står på og den stemningen de klarer å skape inspirerer meg veldig, både på vegne av faget og på vegne av mediet vårt.

–Hva gjør du i sommer?

– Akkurat nå sitter jeg å nyter solen på Tenerife. Vi var litt sent ute med planleggingen og endte derfor med en reprise av de to foregående årene. En uke er tilbakelagt, men vi har fortsatt en god uke igjen. Min yngste sønn på 13 år har blitt helt hektet på golf, så det fyller det meste av dagene våre. 

– Hvilke medievaner tar du med deg på ferie?

– Nettbrettet er med på ferie, så alt av nettaviser sjekkes som vanlig. Den store forskjellen et at det ikke blir noe radiolytting og at det knapt sees på TV. 

– Hva er den største tabben du har gjort som sommervikar? Om du aldri har vært sommervikar: Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

– Den første sommerjobben jeg hadde var i klesforretningen til fattern. Han hadde en liten utebutikk med enklere varer utenfor hovedbutikken. Det var t-skjorter, shortser og annet sommertøy. Jeg fikk ansvaret for hele herligheten. Laget plakater, priset varer og holdt på noe voldsomt. Det var en provisjonsavtale på salget, så det stod ikke på innsatsen. Et lite problem som viste seg etter noen dager var at jeg ikke hadde fulgt godt nok med da vi gikk gjennom prisingen. Jeg hadde bommet grovt på noen shortser og solgt en drøss av tøy til lang under innkjøpspris. Fattern holdt litt bedre oppsyn med prosjektet etter det.

– Hva er ditt beste råd til årets sommervikarer?

– Mitt råd er enkelt: Jobb hardt og vis innsatsvilje.

Powered by Labrador CMS